Özcan Akyol uit kritiek op Emma Wortelboer-show: ‘Hersenloos’

Özcan Akyol uit kritiek op zijn eigen werkgever. Hij is het namelijk eens met de kritiek dat de nieuwe Emma Wortelboer-show Tik M Aan een ‘VARA-onwaardig programma’ is. “Het is creatieve armoede.”

Tik M Aan en Özcan Akyol © BNNVARA

De presentator van De Geknipte Gast heeft een rubriek in de VARAgids waarin hij lezersbrieven beantwoordt. Eén van hen, meneer Jack, klaagt deze week over de nieuwe kettingreactieshow Tik M Aan, waarin de ultieme kettingreactiebouwer van Nederland wordt gezocht.

VARA-onwaardig

Tik M Aan, dat wordt gepresenteerd door Emma Wortelboer en Frank Evenblij, begon eerder deze maand op de zaterdagavond van NPO 1, maar wordt ook gepromoot bij de kinderafdeling Zapp. Na één aflevering werd het programma on hold gezet vanwege coronabesmettingen in de deelnemende teams.

Jack is er blij mee. “Ik dacht even dat ik SBS 6 had ingedrukt op de afstandsbediening. Wat een VARA-onwaardig programma. Kunnen ze niks beter bedenken op zaterdagavond prime time?”

Creatieve armoede

Eigenlijk is Özcan het daar wel mee eens. “Nee, dat kunnen ze niet, want anders hadden ze het wel gedaan, me dunkt”, antwoordt hij. “De creatieve armoede in Hilversum is van de bovenste plank en daar ontkomt onze eigen omroep ook niet aan, daar moeten we gewoon eerlijk in zijn.”

Hij vervolgt: “Het ergste is dat het programma verraadt wat voor beeld de makers van het kijkerspubliek hebben: alsof dat allemaal bestaat uit hersen- en smakeloze nitwits, die zich alles zonder kritiek laten voorschotelen. Maar wees gerust: bij andere omroepen is het niet beter. Gelukkig is het niet overal slecht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen