‘NPO liegt keihard over Emma Wortelboer-gedrocht Tik M Aan’

Angela de Jong heeft een sterk vermoeden dat het Emma Wortelboer-gedrocht Tik M Aan niet van de buis is gehaald vanwege corona, maar omdat de show té infantiel bleek voor prime time.

Tik m aan © Ed van de Pol

Het programmeren van de nieuwe Emma Wortelboer-show Tik M Aan op zaterdag en de nieuwe Edsilia Rombley-show Showcolade op zondag maakt één ding duidelijk: NPO’s televisiebaas Frans Klein is enigszins van het padje af.

Infantiele tv

Met beide shows wordt ingespeeld op de infantiele-tv-trend die is ingezet met Lego Masters en Marble Mania, maar bij de NPO kunnen dit soort programma’s écht niet. Tik M Aan, een show waarin mensen allemaal kettingreacties moeten bouwen, werd vorige week dan ook na één aflevering van de buis gehaald.

Officieel is Tik M Aan uit het schema gesloopt ‘vanwege coronabesmettingen in de deelnemende teams’, maar AD-diva Angela de Jong gelooft daar helemaal niets van. Zij denkt dat Frans bij zinnen is gekomen en inzag dat dit programma echt geen enkele publieke waarde heeft.

Angela denkt dat NPO liegt

Angela wantrouwt de NPO. “Ik moest heel eerlijk zeggen: toen ik het las… Nou jongens, corona? Het komt ze óf heel goed uit óf dit was het perfecte excuus om de boel even van de zender te halen en het straks in de zomer terug te brengen op een ander tijdstip. Niemand mist het. Dan frommelen ze het wel ergens in de marge weg.”

Ze wijst erop dat de tweede aflevering van Tik M Aan gewoon al op de plank lag. “De tweede aflevering was al opgenomen”, vertelt ze in de AD Mediapodcast.

‘Dit is leuk voor Zapp!’

Het gaat niet echt lekker bij de NPO, vindt Angela. “Er zit nu wel een klein probleempje bij de publieke omroep. Ze hadden nu op zaterdag én op zondag een programma waarvan je denkt: wat dóet dit bij de publieke omroep en wat doet dit op een tijdstip voor volwassenen?”

“Tik M Aan is natuurlijk leuk voor Zapp. Dat hadden ze met drie kindjes moeten doen, die dominostenen, een boek en een tafeltje achter elkaar zetten, waarna er iets gebeurt. Het lijkt wel alsof ze echt enige paniek hadden en geen programma’s meer hadden voor het weekend.”

MAX-error

Ook Showcolade is volgens Angela een grote misser. Door deze show, waarin men moet raden of een voorwerp van chocolade is of niet, is ze ietwat teleurgesteld geraakt in Jan Slagter. Normaal gesproken staat zijn omroep MAX immers bekend om zijn kwaliteitsprogrammering.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen