Britt Dekker plaagt Marco Borsato: ‘Heb op intimiteitsvacuüm gestemd’

Britt Dekker heeft in de verkiezing van woord van het jaar op ‘intimiteitsvacuüm’ gestemd, de term die Marco Borsato gebruikte om zijn vreemdgaan goed te praten. “Die vond ik heel slecht!”

Britt Dekker © HLF8

Marco Borsato gaf aan het begin van het jaar een huilinterview aan zijn goede vriendin Linda de Mol. Ze probeerden hem samen terug op het schild te hijsen, maar dat is niet echt gelukt. Veel mensen hadden er een wrang gevoel bij dat hij zich jarenlang heeft geafficheerd als familieman om vervolgens door de mand te vallen als serievreemdganger.

Intimiteitsvacuüm

Iedereen wilde weten waarom en met wie hij zijn Leontine zo keihard heeft bedrogen, maar dat vroeg Linda niet. Marco zat diep in de slachtofferrol, was druk met het wegpinken van traantjes en bazelde vervolgens dat hij wel vreemd moest gaan omdat hij in een ‘intimiteitsvacuüm’ zat. Oftewel: zijn cannolo werd in het echtelijk huis niet meer gegeten.

Heleen van Royen vond het ongelooflijke onzin. “Hij moest ontzettend vreemdgaan, want hij zat in een intimiteitsvacuüm. Volgens mij bedoelde hij gewoon dat er niet genoeg seks was tussen hem en Leontine.”

Britt stemt

Britt Dekker was een van de weinige BN’ers die nog tijdens het interview fikse kritiek uitte op Marco. “Sorry omdat iets je spijt, is wat anders dan spijt hebben dan dat het is uitgekomen”, bitchte ze tijdens de uitzending. En achteraf: “Het gesprek irriteerde me. Jaja, spijt, spijt, spijt. Boeien, schiet op!”

Nu bekent ze in de talkshow HLF8 dat ze in de ‘Van Dale Woord van het Jaar 2021’-verkiezing heeft gestemd op ‘intimiteitsvacuüm’. “Het tijdelijk of langdurig ontbreken van verbondenheid en intimiteit (zowel geestelijk als fysiek) tussen partners binnen een liefdesrelatie”, luidt de definitie van het woordenboek.

‘Zó slecht!’

Britt: “Ik heb gestemd op intimiteitsvacuüm. Die vond ik ook wel heel slecht.”

Gastheer Johnny de Mol: “Was dat dit jaar? Ik dacht dat het vorig jaar was.”

Britt: “Nee, daar kon je dit jaar op stemmen. Dat was dit jaar. Het interview was dit jaar, want daarvoor bestond het nog niet.”

Johnny: “Marco Borsato die zei dat. Die had het er heel lastig mee en noemde het een intimiteitsvacuüm, ja.”

Prikspijt

Waarom stemt Britt eigenlijk op dit soort dingen? “Het kwam voorbij en toen dacht ik: laat ik ook bijdragen. Ik ben ook altijd degene die na uit eten gaan stemt: vijf sterren of één. Het moet toch ergens van komen? Als niemand het doet, werkt het ook niet.”

Overigens heeft intimiteitsvacuüm niet gewonnen. Het woord van het jaar is prikspijt. Daar hebben veel antivaxxers op gestemd. “Je zou zeggen dat prikspijt is dat als je op de IC ligt en je hebt de prik niet genomen, maar het blijkt dus te zijn dat het is als je spijt hebt dat je het wél genomen hebt. Dat vond ik een heel grappige twist.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Britt Dekker als vaste gast in de dagelijkse VI-talkshow te zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen