Beau van Erven Dorens reageert op massale kritiek op Buddy Vedder

Beau van Erven Dorens geeft zijn mening over Buddy Vedder, zijn opvolger als presentator van Deal or no Deal. Deze knul ligt behoorlijk onder vuur omdat hij totaal niet authentiek overkomt.

Beau van Erven Dorens en Buddy Vedder © RTL

De terugkeer van Deal or no Deal is onder leiding van Buddy Vedder een enorme flop geworden. Zelfs in deze barre tijden, waarin men ’s avonds weinig anders kan dan laveloos naar het scherm turen, mag het dagelijkse RTL 5-programma blij zijn met een karige 100 duizend kijkers. Komt dit allemaal door Buddy?

Optimistische peer

Veel mensen denken van wel. Het programma heeft volgens critici geen charme meer zonder de oorspronkelijke presentator Beau van Erven Dorens. Zo vindt Alexander Klöpping de 27-jarige Buddy een verschrikking en denkt Jan Uriot dat het programma onder diens leiding veel te puberig is.

Beau is galant genoeg om Buddy niet af te vallen voor de camera van De Telegraaf. “Ik heb het wel twee keer gezien. Wat me opvalt is dat hij een heel optimistische peer is. Hij is ontzettend optimistisch en vrolijk. Dat spel is nog steeds heel spannend.”

‘Gun hem die kans!’

Wat vindt Beau van al die mensen die hem liever terugzien als presentator? “Zo gaat het nu eenmaal. Ik heb het honderd jaar geleden gedaan. Gun die jongen zijn kans.”

Buddy moet overduidelijk nog veel leren. Verdient hij nog een kans? “Ik denk het wel. Hij doet dat en hij doet het met heel veel verve en dat het nu even niet lukt… Dan moet je hem wat meer tijd gunnen.”

Jezelf zijn

Welke tip zou hij Buddy geven? “De algemene tip voor alle presentatoren is: probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn. Dat heeft mij ook heel veel jaren gekost om dat gewoon te doen.”

Een behoorlijk cliché, maar uitgerekend voor Buddy wél een goede tip. De kijker prikt er immers zo doorheen als je een rol aan het spelen bent.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen