Angela de Jong zegt ja tegen VI: ultieme wraak na bizarre boycot

Angela de Jong heeft de uitnodiging geaccepteerd om af en toe aan te schuiven in VI Vandaag, de nieuwe dagelijkse talkshow van de mannen van VI op SBS 6. “Het lijkt me leuk.”

Angela de Jong en Johan Derksen © SBS

Het mediabedrijf van John de Mol heeft alle banden met het AD verbroken omdat met name Angela de Jong erg kritisch is, maar er is één Talpa-programma dat zich níet houdt aan die boycot: Veronica Inside. Of VI Vandaag, zoals het programma na de jaarwisseling heet. Die willen Angela namelijk gaan opvoeren als vaste gast.

Angela zegt ja

Een paar uur nadat de boycot was afgekondigd kreeg Angela een telefoontje van de eindredacteur van VI. “Het was of ik af en toe aan wil schuiven of weleens aan wil schuiven. Ik weet niet meer hoe de eindredacteur dat precies zei”, vertelt ze in haar mediapodcast.

Presentator Manuel Venderbos: “Is dat nog ingetrokken?”

Angela: “Nee, volgens mij niet, dus ik heb ze vriendelijk laten weten dat als de aanleiding daar is en ze bellen, dat ik best een keer aan wil schuiven.”

Ultieme wraak

Het is natuurlijk de ultieme wraak: Angela die als Talpa’s meest gehate persoon opduikt in het nieuwe paradepaardje VI Vandaag. “Het lijkt me leuk met Johan Derksen en consorten. Nee, dit is niet cynisch, dit is echt.”

VI Vandaag zal elke werkdag te zien zijn op SBS 6. Veronica Inside was twee keer per week te zien. Die talkshow beleefde afgelopen maandag zijn laatste aflevering. Angela: “Ik verbaas me er echt over dat er zo’n gedoe wordt gemaakt over die laatste VI, terwijl ze over een paar weken gewoon weer verdergaan.”

Johan boos

Johan Derksen heeft zich overigens fel uitgesproken tegen de AD-boycot van Talpa. “Ik schaam me een beetje voor die boycot. Dat beleidsbepalers van een groot media-imperium zich opgefokt gedragen, omdat een mevrouw uit Rotterdam een afwijkende mening verkondigt.”

Hij heeft er zelfs een mail over gestuurd aan John de Mol. “Ik vind het een complete afgang.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen