Albert Verlinde spreekt Shownieuws-collega aan op dubbele belangen

Albert Verlinde lijkt enig ongemak te voelen over de vele dubbele belangen van zijn Shownieuws-collega’s. Hij sprak er collega Frits Huffnagel gisteren op aan. “Jij bent hierbij betrokken!”

Frits Huffnagel en Albert Verlinde © Shownieuws

Shownieuws heeft flink wat imagoschade opgelopen door de uitzending van vorige week dinsdag, waarin het vermeende slachtoffer van Marco Borsato verdacht werd gemaakt. Voor veel kijkers was op dat moment niet duidelijk dat vrijwel iedereen aan de desk een persoonlijke of professionele relatie met de Borsato-familie heeft of had.

Albert grijp in

Albert Verlinde zat in die uitzending ook aan de desk. Hij was toen de enige die Borsato-bestie Anouk Smulders aansprak op haar verdachtmakingen aan het adres van Marco’s vermeende slachtoffer, maar deed dat wel een beetje halfzacht. Gisteren greep hij wél kordaat in toen iemand aan de desk zijn dubbele belangen niet kenbaar maakte.

Collega Frits Huffnagel begon namelijk te ageren tegen het besluit van de publieke omroep om te stoppen met Opgelicht?!, een programma van AvroTros. “Het zijn wel allemaal programma’s die juist horen bij de publieke omroep.”

‘Fijn dat je het zegt’

Albert vindt het niet kies dat Frits het naliet om aan te geven dat hij in de Raad van Toezicht van AvroTros zit. “Ga je nou serieus… Want jij bent betrokken bij AvroTros, toch?”

Frits: “Ik zit in de Raad van Toezicht van AvroTros, fijn dat je dat nog even zegt.”

Albert: “Daarom.”

Frits plagend: “Zit jij nog bij MECC?”

Albert: “Nee, nee, nee, maar dat is belangrijk om te weten.”

‘Heel slecht’

Vervolgens maakte Frits alsnog zijn punt. “Ik vind het heel slecht dat dit programma van de buis gaat. Het is niet alleen een programma, maar het is ook nog eens een app die wordt gebruikt en er is een website waarop je kan vinden waar je op moet letten.”

Albert: “Dan kun je hartstikke boos worden als AvroTros-zijnde, maar…”

Frits: “Ik vind het slecht, want dit is een rol van de publieke omroep, Albert!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen