Angela de Jong is fan: ‘Yvonne Coldeweijer heeft wéér gelijk!’

Angela de Jong ziet geen enkele reden om Yvonne Coldeweijer af te vallen. De AD-opiniediva vindt dat de showbizzinfluencer keer op keer bewijst dat ze wel degelijk haar feiten op een rij heeft.

Angela de Jong en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

De meeste traditionele showbizzmedia kijken een beetje neer op Yvonne Coldeweijer, maar Angela de Jong niet. “Er wordt over die juicekanalen altijd laatdunkend gezegd van: ‘Ah, het klopt niet! Ze roepen maar wat!’, maar dat kun je natuurlijk ook niet meer zeggen, want ze hebben ook een leidende rol gespeeld in die André Hazes-zaak.”

Achter Yvonne aan

Angela heeft het dan met name over Yvonne, vertelt ze in haar AD Mediapodcast. “Als Yvonne Coldeweijer zegt: ‘André Hazes landt om zeven uur ’s avonds op Schiphol’, dan staat de hele vaderlandse showpers daar. Ze lopen inmiddels echt achter hen aan.”

Ook speelt Yvonne een rol in de rel rondom Marco Borsato. Ze staat in direct contact met zijn vermeende slachtoffer. “Je hebt natuurlijk RoddelPraat dat van alles de wereld in heeft geholpen, maar daarvan zei Yvonne, die natuurlijk al langer op de staart van Marco Borsato zit, al van: ‘Dit klopt niet helemaal.’”

Feiten op een rij

Yvonne heeft haar feiten wél op een rij, aldus Angela. “Die had een heel mapje klaar staan, wat ze natuurlijk ook aan John van den Heuvel heeft overgedragen (spreekwoordelijk, red.), die hier ook al veel langer mee bezig was dan die twee maanden.”

AD-collega Dennis Jansen: “Uiteindelijk credits. Eerlijk is eerlijk.”

En collega Marcus den Blanken: “Uiteindelijk kun je zeggen dat die Yvonne Coldeweijer het echt heel netjes heeft gedaan, want die heeft dit niet ongefilterd gedaan. Die heeft gezegd: ‘Er speelt wat’, maar heeft het niet ongefilterd erin gegooid.”

Angela: “Er wordt natuurlijk een hoop bij gesuggereerd, maar je kunt niet meer zeggen van: ze knallen er maar wat op en checken het niet.”

Nieuwe situatie

De sterren van Nederland zijn niet meer veilig, denkt Angela. “Er is een heel nieuwe situatie ontstaan voor de sterren door die juicekanalen, die een stuk venijniger voor ze zijn dan de ouderwetse roddelbladen en Boulevard.”

“Die juicekanalen hebben die artiesten natuurlijk niet echt nodig en Boulevard en de roddelbladen en onze showredactie willen ook wel weer heel graag naar een artiest toe op het moment dat die gaat trouwen of een nieuw album uit heeft of in een serie speelt. Die hebben een soort relatie met zo’n ster.”

Relatiemanagement

De reguliere showmedia willen vooral een goede relatie onderhouden met BN’ers. “Dat is altijd een soort relatiemanagement en die juicekanalen hebben dat heel duidelijk niet. Die brengen iets sneller of zijn geneigd om dingen die niet zo fijn zijn voor de relatie met zo’n artiest toch gewoon te brengen.”

En dat brengt weer een heel nieuwe dynamiek met zich mee. Immers: zonder die juicekanalen was het vermeende slachtoffer van Marco Borsato waarschijnlijk nog lang niet opgestaan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer zit er niet vuistdiep in bij de sterren. Goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen