Mick van Wely valt Anouk Smulders aan: ‘Dit is echt volslagen onzin!’

Mick van Wely, die samen met John van den Heuvel de aangifte tegen Marco Borsato bekend heeft gemaakt, sluit zich aan bij alle kritiek op Anouk Smulders. “Ze kraamt volslagen onzin uit!”

Mick van Wely en Anouk Smulders © RTL, SBS

Anouk Smulders, de vrouw van Story-paparazzo Edwin Smulders, ligt onder vuur vanwege uitspraken die ze in Shownieuws heeft gedaan. De beste vriendin van de Borsato’s heeft het vermeende slachtoffer van seksueel misbruik door Marco Borsato verdachtgemaakt, bijvoorbeeld door meermaals uit te spreken dat het raar is dat ze niet direct naar de politie is gegaan.

Volslagen onzin

Ongelooflijk feitenvrij gebrabbel, vindt Telegraaf-journalist Mick van Wely het. “Over dit gesprek: wat een volslagen onzin kraamt die dame uit. Praat er niet over als je de feiten niet kent. Er is al veel eerder een gesprek geweest met de politie over de zaak. En ook nu bij de aangifte is eerst de politie benaderd en pas daarna volgde de publicatie in de T.”

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda is ook verbijsterd. “Ik heb deze uitzending teruggekeken. Het victim-blaming door Bram Mozskowicz en Anouk Smulders is echt stuitend. Ik vond het ook echt gênant. Zo’n Anouk had echt moeten zeggen: ‘Ik ben goed bevriend met Leontine, ik vind het heel verdrietig allemaal maar zeg hier verder niks over’.”

‘Dit is zó erg!’

Parool-journalist Josien Wolthuizen: “Dit is zó erg. Geen woorden voor. Wel precies hoe #MeToo in z’n werk gaat: de machtige dader (verdachte) kan áltijd rekenen op ruggesteun van andere machtige mensen en het slachtoffer wordt verdacht gemaakt en weggezet als een fantast. Gewoon op televisie.”

Ze vindt het vreemd dat Shownieuws gisteren niet door het stof is gegaan. “Ik vind het ook onbegrijpelijk dat er geen reactie komt vanuit SBS of Talpa. Dit is zo lelijk op zoveel manieren.”

Schaamte

RTL Nieuws-columnist Yesim Candan: “Anouk ook: ‘Als mij dit zou overkomen zou ik binnen 2 uur aangifte doen’. Nee Anouk dat doe je dus niet. Er is schaamte bij de slachtoffers, het is zo moeilijk om over een drempel te stappen misschien daarom? Heb vriendinnen die zijn aangerand, niemand heeft aangifte gedaan.”

Volkskrant-popjournalist Menno Pot: “Het is weerzinwekkend en eng. Borsato kan voor alles dat hij kwijt wil een mediapodium vinden. En die media zijn vriendjes van Borsato en hóuden hem ook graag te vriend. Dan ben je als slachtoffer vrijwel weerloos en is je stem amper hoorbaar.”

Fox News

Alexander Klöpping vergelijkt de beruchte uitzending van Shownieuws met Fox News. “Fascinerend, deze Fox News-waardige boodschap-consistentie bij Talpa.”

En Follow The Money-journalist Stefan Vermeulen: “Ik was even vergeten hoe terecht het is dat Bram Moszkowicz geen advocaat meer is. Goeie reminder.”

Fragment

Een compilatie van de bizarre Shownieuws-uitzending:

Lees meer

Lees alles over de Shownieuws-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen