John van den Heuvel wijst Johnny de Mol terecht: ‘Trial by media?!’

John van den Heuvel is het niet eens met Johnny de Mol dat er in de zaak-Marco Borsato sprake is van ’trial by media’. Dat heeft de journalist laten weten aan de presentator in zijn talkshow HLF8.

John van den Heuvel en Johnny de Mol © SBS

Johnny de Mol vindt dat er in de zaak rond Marco Borsato sprake is van ‘trial by media‘. Dat heeft hij twee keer gezegd: een keer vóór en een keer ná de aangifte van seksueel misbruik tegen de zanger. John van den Heuvel, die gisteren aan tafel zat in zijn talkshow HLF8, is het daar echter niet mee eens.

Hoofd boven maaiveld

Telegraaf-journalist John: “Uiteindelijk bepaalt de rechter natuurlijk wie wel en niet schuldig is in het land en dat doen niet de media, want ik hoorde jou gisteren zeggen ‘trial by media’ in deze zaak. Dat ben ik niet met je eens. In het geval van Marco Borsato: die is met alle roem overladen, ook in diezelfde media.”

“Hij steekt zijn hoofd boven het maaiveld uit. Dan heb je in zekere zin ook een voorbeeldfunctie en dan weet je. Dat weet jij, dat weet ik, dat weten meer mensen die regelmatig op televisie verschijnen…”

Johnny: “Ja, gisteren werd het wat concreter, maar hiervoor was dat nog niet.”

Commentaartjes

John ergert zich aan het commentaar dat Marco wel héél erg voor de bus wordt gegooid. “Ik lees ook af en toe dan commentaartjes op internet van: ‘Hij is nu al veroordeeld’, of: ‘Dit had nog niet naar buiten gemoeten.’ Dat is wel een beetje de tol van de roem”, vult hij aan in RTL Boulevard.

“Op het moment dat je BN’er bent of een succesvol artiest, dan wordt er extra kritisch naar je gekeken. Je haalt in volle glorie de pers als het goed gaat, maar als het fout gaat en dit soort berichten opduiken dan kun je dat ook niet negeren. Dan vind ik dat ook een slachtoffer, of vermeend slachtoffer, het volste recht heeft op het moment dat zij meent dat er iets onoorbaars is gebeurd en dat ook kan onderbouwen.”

Voorrang

Het Openbaar Ministerie heeft overigens bekendgemaakt dat de zaak-Marco Borsato voorrang krijgt op de andere 800 zedenzaken die nog op de plank liggen. Dit heeft te maken met de ‘enorme maatschappelijke impact’ van deze zaak. “Elke dag dat het langer onduidelijk blijft, neemt de schade toe voor zowel de aangeefster als degene tegen wie aangifte is gedaan.”

Advocate Nelleke Stolk die veel zedenzaken behandelt, reageert geschokt bij EenVandaag: “Ik vind het heel erg om te horen. Het stuit me echt tegen de borst, want nu blijven andere zaken nog langer liggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen