‘André Hazes jr. wordt verdreven door rising star Mart Hoogkamer’

André Hazes jr. lijkt zijn plekje als een van ’s lands meest geboekte artiesten definitief te verliezen nu hij ook in 2022 afwezig blijft. Wie treedt er in zijn voetsporen? Mart Hoogkamer, denkt Jan Uriot.

André Hazes jr. en Mart Hoogkamer © RTL

Na een absolute André Hazes jr-overload heeft de volkszanger dit najaar eindelijk besloten om een mediapauze in te lassen. Nou ja, inmiddels begint het meer een soort mediacoma te worden. Ook voor 2022 heeft de volkszanger al zijn optreden laten annuleren. Hij wil namelijk vooral een beetje gaan reizen.

Mart op André’s plek

André is recentelijk naar Las Vegas afgereisd. “Ik denk dat hij op dit moment op het verkeerde adres zit”, zegt Privé-sterverslaggever Jan Uriot in Wat Vindt Jan. “Ik ben wel eens in Las Vegas geweest, maar dat zijn allemaal prikkels die je daar krijgt. Als je voor je rust komt, moet je natuurlijk nooit naar Las Vegas gaan, weet je wel.”

Ondertussen is er in Nederland ruimte vrijgekomen voor iemand anders om in André’s voetsporen te treden. “Goed voor andere zangers misschien wel. Ik dacht aan Mart Hoogkamer. Dat is een gevaarlijke voor Hazes, want die jongen doet het zó gezellig goed op het ogenblik. Die gaat ook de grote stadions in, let maar op.”

Bacardi Lemon

Wat Mart helpt, is dat hij in tegenstelling tot André een stuk nuchterder is. Zo moet hij er niet aan denken om zich te vergrijpen en alcohol en drugs. “Ik weet van mezelf persoonlijk dat ik de juiste mensen om me heen heb. Ik weet niet hoe dat met André zelf zit. Ik weet dat ik sowieso een heel andere levensstijl heb”, zei hij eerder.

Mart, die een stuk beter ligt bij het publiek, drinkt geen alcohol. “Ik ben al niet echt van het drinken. Ik heb gewoon heel erg gezien, ook op latere leeftijd, hoe het thuis ging, weet je wel? Ik heb een afkeer van drank. Natuurlijk neem ik wel eens een drankje, maar dat is een keer in de zoveel tijd.”

Uit je dak

Ook Telegraaf-presentator Pim Sedee ziet Mart best het plekje van André innemen. “Ik zat in Abu Dhabi afgelopen weekend bij de Formule 1 en als Mart wordt gedraaid, gaat de hele oranjetribune uit zijn dak. Dat is wel mooi.”

Overigens zijn er nog wel meer gaten te vullen, want Marco Borsato gaan we natuurlijk ook niet meer in stadions zien. Jan: “Dit komt natuurlijk nooit meer goed, wat de uitslag ook mag zijn straks van die rechtszaak natuurlijk. Met Marco komt het nooit meer goed. Die gaat natuurlijk nooit meer voor volle stadions optreden. Dat kan gewoon niet meer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u sympathieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen