Jeroen Pauw (61) kan nog staand zijn broek aan- en uittrekken

Jeroen Pauw kan nog steeds staand zijn broek aan- en uittrekken, ondanks dat hij al 61 jaar is. Een collega als Henk Spaan (73) kan dat bijvoorbeeld niet meer. “Zo ver ben ik nog niet.”

Jeroen Pauw © Annemieke van der Togt

Ondanks zijn jeugdige uitstraling gaan de jaren al flink tellen bij Jeroen Pauw. De twee meter lange tv-presentator is alweer 61 jaar en vertoont steeds meer mankementen. Henk Spaan onthulde onlangs op de radio dat veel generatiegenoten moeite hebben om staand hun broek aan- en uit te trekken. “Zo ver ben ik nog niet”, zegt Jeroen.

Staand sokken aan

Voor Jeroen is het nog steeds mogelijk om te balanceren op één been, vertelt de presentator in een openhartig vraaggesprek met het AD. “Ik doe staand mijn broek aan en uit. Staand mijn sokken aan. En staand maak ik mijn veters vast. En om de balans te oefenen: ik poets mijn tanden op één been.”

Wel wordt Jeroen steeds krakkemikkiger. “Ik heb mijn bril nodig in de supermarkt om satésaus van pindakaas te onderscheiden. En ik begin te piepen en te kraken.”

Piepgeluiden

Te piepen en te kraken? “Geluiden gaat maken, zoals mijn vader dat deed. Ging hij in een stoel zitten en hoorde je ‘Aaah, effe gaan zitten, hoor’.”

Het wordt voor Jeroen met name lastig om uit zijn sportwagentje te stappen. “Ik heb best een lage auto, zo’n sportief coupé-achtig model. Als ik wat langer heb gereden en ik stap uit, dan betrap ik mezelf ook op die geluiden. Zo van ‘Ooh, ik voel m’n rug’. Die geluiden probeer ik tegen te gaan.”

Sporten

Jeroen heeft namelijk preventieve maatregelen getroffen: hij is gaan sporten. “Ik golf dus sinds een aantal jaar. Om fit te blijven en in balans te blijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Om fit te blijven is Jeroen Pauw gaan golfen. Word je daar fit van?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen