NRC Handelsblad verdient geld aan ‘haatzaaiend’ boek Erica Meiland

NRC Handelsblad verdient geld aan de biografie van Erica Meiland, die door de krant ‘haatzaaiend’ en ‘gevaarlijk’ is genoemd. Het boek wordt prominent aangeprezen in de webshop van het dagblad.

Erica Meiland © William Rutten, SBS

Erica Meiland wordt behoorlijk onder vuur genomen door het NRC Handelsblad. De krant heeft een alarmerende boekrecensie gepubliceerd, waarin men wordt gewaarschuwd om het boek vooral niet te kopen. “Dit werk is gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders”, klinkt het.

Haatzaaiend

Wat is er volgens de krant precies mis met het boek? Het zou ‘haatzaaiend’ zijn en vol staan met haar ‘racistische overtuigingen’. “En als u het in uw schoen krijgt, sla dan in elk geval hoofdstuk zes over, dat met die vreemdelingenhaat.”

Je zou denken dat het NRC er dus helemaal niets mee te maken wil hebben, maar niets is minder waar: het boek wordt gewoon verkocht in de webwinkel van de krant. ‘Erica’ wordt zelfs opvallend aangeprezen in de etalage van de webshop.

In het zadel

Sowieso wordt Erica met die kritiek van NRC alleen maar meer in het zadel geholpen, denkt fotograaf William Rutten. “Het mooie van deze recensie is, is dat wij het er nu weer over hebben, dat de mensen nieuwsgierig worden en dat er dankzij die recensie nog 50.000 extra worden verkocht”, zei hij in Shownieuws.

Jan Dijkgraaf, de biograaf van Erica, verbaast zich erover. “Adviseerde NRC niet om dit boek níet te kopen?”, vraagt hij zich af op Twitter.

Twitter

De tweet van Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen