NRC slaat alarm: ‘Erica Meiland gevaarlijker dan Thierry Baudet’

Erica Meiland heeft een vernietigende boekrecensie gekregen van het NRC Handelsblad. “Dit werk is gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders.”

Geert Wilders, Erica Meiland en Thierry Baudet © RTL

De Meilandjes zijn wel wat controverse gewend, maar de islamkritische uitspraken die Erica Meiland doet in haar nieuwe biografie hebben wel héél veel losgemaakt. Vooral haar optreden bij Jinek, waar ze werd aangevallen door zowel Eva Jinek zelf als Chantal Janzen, was veelbesproken.

Gevaarlijker dan Thierry

Nu krijgt Erica ook nog eens het NRC Handelsblad over zich heen. Wilfred Takken heeft voor de krant haar boek ‘Erica’ gerecenseerd en hij omschrijft het als ‘een haatzaaiend pamflet van een realityster’. “Dit boek verspreidt helemaal geen hoop of troost, maar juist haat jegens honderdduizenden mensen”, briest hij in de krant.

Het baart Wilfred enorme zorgen dat het boek zo goed verkocht wordt. “Zo salonfähig zijn dit soort ideeën dus geworden. Juist dat haar gedachtegoed verpakt is in een onderhoudend boekje over een geliefd, komisch programma, maakt dit werk gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders.”

Negatief koopadvies

De verhalen over het leven van Erica en Martien zijn nog best te doen, maar het beschouwende deel absoluut niet, zegt Wilfred. “Het deel waarin Renkema haar licht laat schijnen over kwesties als de dood, het uiterlijk, het christendom. En over haar racistische overtuigingen dus – de reden dat ik u afraad dit boek te kopen.”

“En als u het in uw schoen krijgt, sla dan in elk geval hoofdstuk zes over, dat met die vreemdelingenhaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Erica Meiland gevaarlijker dan Geert Wilders en Thierry Baudet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen