Erica Meiland krijgt steun van SBS 6-collega’s: ‘Wat een gel*l!’

Erica Meiland krijgt steun van haar SBS 6-collega’s nadat ze door NRC Handelsblad ‘nog gevaarlijker dan Thierry Baudet’ is genoemd. “Wat een gel*l”, zegt Ronald Molendijk in Shownieuws.

Shownieuws © SBS

NRC Handelsblad raadt mensen sterk af om het boek van Erica Meiland te kopen, omdat het vol zou zitten met vreemdelingenhaat. “Dit werk is gevaarlijker dan boeken van gelijke strekking door politici als Thierry Baudet en Geert Wilders”, stelt recensent Wilfred Takken in een nogal alarmerend stuk.

Chique jongens

De deskundigen van Shownieuws springen in de bres voor hun SBS 6-collega. “Het is toch haar boek? Ze moet toch zelf weten wat ze daarin zegt?”, zegt fotograaf William Rutten.

Bram Moszkowicz: “Van welke krant is-ie?” Bart: “NRC.” Bram: “Ja, ja. Dat zijn heel chique jongens allemaal.” Bart: “Ja, die zijn heel chic, precies.”

Mein Kampf

Ronald Molendijk vindt dat Wilfred Takken de plank compleet misslaat. “Die man scoort niet. Hij zou Mein Kampf een keer moeten lezen. Dát is pas haatzaaiend. Wat een onzin! Die vrouw zegt gewoon wat zij heeft ervaren in haar leven en hoe zij naar de wereld kijkt.”

Bram: “Precies.”

Ronald: “Ze zegt toch niet: ‘Als er een moslim oversteekt, rij hem er gewoon af.’ Wat een onzin, echt totale onzin. Laten we die man eens recenseren!”

Bram: “Dat wou ik net zeggen.”

Slecht verhaal

Ronald: “Jezus, wat een slecht verhaal zeg, hé!”

William: “Het mooie van deze recensie is, is dat wij het er nu weer over hebben, dat de mensen nieuwsgierig worden en dat er dankzij die recensie nog 50.000 extra worden verkocht.”

Ronald: “Ja, koop nog meer van dat boek! En koop niet de NRC!”

William: “Nog meer haatzaaien!”

Ronald: “Ik heb wc-papier nodig! Jezus, haatdragend, wat een gelul!”

Fragment

Het bewuste fragment uit Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Erica Meiland juist méér boeken verkoopt door de NRC-afslachting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen