Evert Santegoeds vindt roddel over Wilfred Genee te ver gaan

Evert Santegoeds vindt dat de mannen van RoddelPraat te ver gaan met het verspreiden van hun roddel over Wilfred Genee. De Privé-baas wijst erop dat er hier kinderen in het spel zijn.

Wilfred Genee en Evert Santegoeds © SBS

Dennis Schouten en Jan Roos hebben het gerucht gelanceerd dat Wilfred Genee is vreemdgegaan met een presentatrice van RTL en dat zijn vrouw Lili daar niets van weet. Dat gerucht hebben ze niet ergens in een wandelgang laten vallen, maar en plein public. Sterker nog: ze scoorden er afgelopen week hun meest bekeken RoddelPraat ooit mee.

Everts stelregel

De aflevering met daarin het gerucht over Wilfred is in een week tijd al door meer dan 740 duizend mensen bekeken. Dit is scoren over de rug van mensen, vindt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Bij ons was altijd de stelregel: je moet een huwelijk niet kapotmaken”, vertelt hij op Radio 538.

Het gaat gewoon te ver, aldus Evert. “Als je dan begint over een vrij bekende tv-presentator – het gaat hier om RoddelPraat – en dan zegt: ‘Hij heeft al twee jaar een verhouding gehad met iemand en dit wordt een scheiding.’ Dát moet je niet doen, want dat ploft op een gegeven moment in je gezicht. Er zijn wel kinderen bij betrokken.”

Dure rechtszaak

Je moet dit soort geruchten altijd bewaren voor het moment dat een huwelijk daadwerkelijk ploft, legt Evert uit. “Wij konden altijd wel zien wanneer een huwelijk slecht ging. Op het moment dat het zo ver was schreven wij altijd: ‘Zo gek is het niet dat het huwelijk op de klippen loopt, want…’ En dan kun je het hele dossier lichten.”

Evert hoopt voor RoddelPraat dat Wilfred geen rechtszaak aanspant. “Het wachten is op de eerste BN’er die een rechtszaak aanspant tegen dat soort kanalen denk ik. Ik heb vorig jaar een rechtszaak gehad met Bridget en dat heeft geloof ik 12.000 euro gekost. Dat is heel duur en die heb ik nog gewonnen ook. Het zijn heel dure grappen en ik weet niet of die kanalen daartegen bestand zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen