Dave Roelvink gaat balanceren in nok van ArenA voor tv-spektakel SBS 6

Dave Roelvink is een van de zes kandidaten die mee gaan doen aan het nieuwe tv-spektakel The Great Balance op SBS 6. Hij zal daarvoor gaan balanceren in de nok van de Johan Cruijff ArenA.

The Big Balance © William Rutten

SBS 6 komt met een nieuw tv-programma waarin BN’ers gaan balanceren op een koord dat heel hoog gespannen is, namelijk The Big Balance. Het leek er even op dat er boven een klif gebalanceerd zou gaan worden, maar er is een andere locatie gevonden: de Johan Cruijff ArenA. Om preciezer te zijn: de nok van het stadion.

Dave en Hans

De zes bekende kandidaten die meedoen zijn Dave Roelvink, Hans Klok, kickbokser Remy Bonjasky, ex-K3-ster Klaasje Meijer, windsurfkampioen Kiran Badloe en basketballer Chatillla van Grinsven. “Ze werken zich momenteel in het zweet voor één van de grootste uitdagingen van hun leven.”

Voor Dave zal het extra pittig zijn, omdat hij net vader is geworden en te maken heeft met gebroken nachten. Maar voor die tv-klus moet hij behoorlijk uitgeslapen zijn. “Voor het programma The Big Balance gaan ze highlinen: lopen en balanceren over een meterslange, paar centimeter brede lijn die op heel grote hoogte is gespannen.”

Drie afleveringen

Het wordt geen langlopend programma, maar een tv-evenement dat bestaat uit ‘drie groots opgezette afleveringen’. “We zien hoe de bekende highliners in vier maanden tijd de verschillende technieken leren. Daarnaast voeren ze spectaculaire opdrachten uit, die meetellen voor het eindklassement.”

In elke aflevering hangt de lijn hoger – en is hij langer. Na de uitzendingen op zaterdag 11 en zaterdag 18 december, geven ze op zaterdag 1 januari nog één keer alles, in de nok van de Johan Cruijff ArenA. “Aan de overkant van de meters lange lijn wachten hun familie en vrienden.”

Hélène presenteert

The Big Balance, een productie van John de Mol, wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. De uitzendingen in december (11 en 18) beginnen om 20.00 uur op SBS 6, die op Nieuwjaarsdag om 21.30 uur.

De eerste aflevering van The Big Balance staat tegenover de tv-hits Mindf*ck op NPO 1 en Chantals Pyjama Party op RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat The Big Balance de miljoengrens doorbreken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen