Wendy van Dijk vindt Dansmarathon zeker voor herhaling vatbaar

Wendy van Dijk vindt haar controversiële tv-programma De Dansmarathon voor herhaling vatbaar. “Ik denk het wel”, aldus de presentatrice in Op1. “De deelnemers kijken er positief op terug.”

Wendy van Dijk © Op1

De Dansmarathon is een van de grootste flops uit de geschiedenis van SBS 6. John de Mol had zijn zender vijftig uur lang leeggeveegd voor dit tv-gedrocht, maar alleen het laatste uur trok veel bekijks. Ondertussen kreeg het programma wel extreem veel kritiek op het fysiek en mentaal kapot laten gaan van kandidaten.

Wendy terug bij af

Niet alleen John, maar ook Wendy zelf lag onder vuur. Er werd zelfs een rechtszaak tegen haar overwogen, omdat ze niet ingreep toen een kandidate duidelijk van het padje bleek. Parool-columnist Johan Fretz was meedogenloos: volgens hem is Wendy in haar tv-carrière weer terug bij af.

Hoe kijkt Wendy erop terug? “Nou, ik ben blij dat alle deelnemers in goede gezondheid verkeren. Ik heb er nog een aantal gesproken, want iedereen was natuurlijk wel ongerust, ook de presentatoren onderling. Voor ons was het allemaal de eerste keer dat we zoiets meemaakten”, vertelt de presentatrice in Op1.

‘Alles goed gerege;d’

John heeft alles goed geregeld, aldus Wendy. “We wisten wel dat er alles aan gedaan was om het goed te laten verlopen. Iedereen had ook sportwatches om, er stonden medici klaar, dus daar zat heel veel vertrouwen in. Maar ja, je weet niet wat je gaat aantreffen. Mensen waren ongelofelijk goed getraind. Daar is heel goed naar gekeken.”

We moeten het volgens Wendy ook niet overdrijven. “Er zijn meerdere mensen met bizarre sportactiviteiten of prestaties die natuurlijk wel raardere dingen gedaan hebben, maar ja. Het was gewoon spannend en voor ons ook.”

Bizar tv-fragment

Wat vindt Wendy van het fragment dat viral ging waarop ze naast een kandidate danst die duidelijk de weg kwijt is (zie onderstaand)? “Op het moment dat je op de dansvloer staat en je mensen aankijkt en het idee hebt dat het niet meer echt binnenkomt… Ja, dan denk je: o je, wat gaat er nu gebeuren?”

Collega Leonie ter Braak: “Er was massaal veel kritiek erna, maar er was ook een kamp dat het wel leuk vond. Uiteindelijk hebben 6 miljoen mensen gekeken, hè? Bij elkaar. En de finale uiteindelijk 1,4 miljoen. Ik snap de zorgen, want die had ik ook. Maar ik ging er wel helemaal in op.”

Voor herhaling vatbaar

Is dit voor herhaling vatbaar? Wendy: “Ik denk het wel.”

Leonie: “Dat moet je vragen aan John de Mol, want het is natuurlijk uit zijn koker en volgens mij was hij wel heel erg tevreden.”

Wendy: “Maar ook als je terugkijkt. Ik denk dat het het belangrijkst is hoe de deelnemers het hebben beleefd. Dat was eigenlijk allemaal heel positief.”

Leonie: “Het was in elk geval weer een spraakmakend programma.”

Fragment

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen