Pijnlijk: Rob Goossens beledigt Paul de Leeuw recht in zijn gezicht

Rob Goossens heeft Paul de Leeuw recht in zijn gezicht beledigd bij RTL Boulevard. Hij beet de presentator toe dat zijn stijl niet meer van deze tijd is. “Jouw humor kan anno 2021 niet meer.”

Rob Goossens en Paul de Leeuw © RTL

Een kleine maand geleden zorgde Rob Goossens ervoor dat Paul de Leeuw werd uitgelachen tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard. De televisiekenner omschreef de presentator als passé, waarna de andere aanwezigen in de studio – waaronder Marieke Elsinga en Luuk Ikink – besmuikt begonnen te lachen. Walgelijk, vond collega Carlo Boszhard het.

‘Hou even je bek!’

Paul vroeg de showrubriek daarop direct of hij op de avond van het Televizier-gala samen met Rob achter de desk zou mogen staan en zo geschiedde: de heren troffen elkaar gisteren in de studio. Heeft Paul Rob met de grond gelijk gemaakt? Nou, niet bepaald. Als een mak lammetje liet hij zich beledigen door de tv-deskundige.

RTL Boulevard herhaalde de beelden van Robs tirade. Paul daarop: “Jullie hebben er nu uitgeknipt dat iedereen een beetje de slappe lach kreeg. Ik zag het niet, maar je hoort het… Rob, hou even je bek! (…) Dan zeggen mensen van: ‘Heb je het gehoord? Je bent afgemaakt!’”

Rob beledigt Paul

Rob gaf daarop aan nog steeds achter de beelden te staan. “Het kwam er wat lullig uit, maar ik sta er honderd procent achter. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat jouw stijl niet meer van deze tijd is.”

“Met jouw harde humor heb je meer gedaan voor de emancipatie van de LHBGTI-community, genderneutrale wc’s en ‘beste reizigers’ en dat soort onzin, maar als je nu kijkt naar hoe er naar humor wordt gekeken… Er zat vorige week een humorprofessor bij een of andere talkshow uit te leggen dat harde grappen over minderheden taboebevestigend zijn.”

Discriminatie

Paul heeft juist jarenlang grappen gemaakt over minderheden. Rob: “Dan denk ik: ja, als je dus met die bril naar de Paul de Leeuw van toen gaat kijken, dan zou je denken dat ze toen dranghekken bij het Meldpunt Discriminatie moeten neerzetten.”

De presentator: “Dat zeggen ze nu, maar toen was het misschien ook wel een soort drempel die je nam om normaal te praten over hedendaagse onderwerpen.”

Rob: “Precies, maar dat is…”

Paul: “Ik had een komma in m’n zin hoor!”

‘Je hebt gelijk’

Als een mak lammetje ging Paul mee in het verhaal van Rob. “Daar heb je wel gelijk in. Het grappige is dat ik nu een nieuw programma maak en dat je ziet dat ik daarin verander. Het zou raar zijn als ik dezelfde manier van presenteren vol te houden. Dat verandert automatisch. Maar ik vind dat je gelijk hebt wat je zegt.”

Rob: “Nou ja, mooi. En wat ik even wil toevoegen: ik vind het absoluut verdiend dat jij die prijs als presentator én voor je programma hebt gewonnen. Toen, maar ik zeg er wel bij: dat zou met de bril van nu niet meer kunnen.”

Paul even later: “Ik sla Rob zometeen in elkaar.”

Fragment

De confrontatie tussen Rob en Paul:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Paul de Leeuw niet meer past bij de televisie anno 2021?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen