Peter Pannekoek fileert tv-wereld op Televizier-gala: ‘Word wakker!’

Peter Pannekoek heeft de tv-wereld behoorlijk de spiegel voorgehouden op het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij verweet de makers in de zaal erg veel praatjes te hebben voor een ‘uitstervend iets’.

Peter Pannekoek © AvroTros

De reden dat Peter Pannekoek op het podium stond, was om de Zilveren Televizier-Ster uit te reiken. “Wat een prachtige avond, wat een eer om hier te mogen zijn. Een avond waarbij we televisie vieren door een hele avond saaie televisie te maken. Want laten we eerlijk zijn: het Televizier-gala ziet er al jaren mooi uit, maar het is ook een tikkeltje gezapig.”

Uitstervend iets

Al snel waren de BN’ers in de zaal aan de beurt. “Deze zaal, al jarenlang: (…) een overgrote meerderheid is gewoon chagrijnig omdat ze zelf niet genomineerd zijn. Dit is de Bermudadriehoek van humor. Terwijl: wat wij hier vanavond staan te doen is hilarisch. We verdelen prijzen voor een uitstervend iets.”

De tv-wereld heeft wel erg veel praatjes, vindt Peter. “Wie boeit het wie de leukste dinosaurus is? We gaan er allemaal aan! Word wakker! Maar wij televisiemensen kunnen niet tegen kritiek. Wij zijn zenders, geen ontvangers. Wij hebben geen zelfspot”

Sneer aan Jan Slagter

Als het over tv-mensen gaat die niet tegen kritiek kunnen, dan denk je tegenwoordig als eerst aan Jan Slagter. Hij heeft wat dat betreft het stokje overgenomen van Erland Galjaard. “Lieve Jan Slagter, ik weet niet waar je zit, maar reageer niet altijd zo boos op kritiek! Ontspan!”

Jan moet zich niet zo druk maken, vindt Peter. “Je hebt je eigen omroep! Hoeveel witte mannen van boven de 50 kunnen dat zeggen? Van de 30 omroepbazen maar 25!”

Lange tenen

De tv-wereld zit volgens Peter vol met lange tenen. “Wij zijn gekrenkt tot op het bot als de mannen van Veronica Inside iets over zeggen. Mannen die acht uur per week op tv vertellen wie zij te veel op tv vinden. Waarom hangt onze hele eigenwaarde af van wat een mevrouw in het Algemeen Dagblad schrijft?”

“Überhaupt, het is een Rotterdamse krant! Sinds wanneer geeft Hilversum iets om Rotterdam? Kijk hoe hard Fidan en Renze van de buis zijn geflikkerd! (…) Laten we onszelf niet zo serieus nemen, we doen er niet toe!”

Fragment

De roast van Peter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Peter Pannekoek al op de zwarte lijst van Jan Slagter staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen