Jandino Asporaat reageert op massale woede over ‘QR-verraad’

Jandino Asporaat reageert op de woeste reacties op zijn optreden bij het Gouden Kalveren Gala. Om daar een prijs op te halen moest hij een QR-code laten zien, terwijl hij daar juist tegen strijdt.

Jandino Asporaat © RTL Boulevard

De afgelopen weken krijgt Jandino Asporaat enorm veel steun van QR-critici als Thierry Baudet door zich met hand en tand te verzetten tegen de huidige maatschappij waarin iedereen een coronapaspoort moet laten zien. Maar als hij ergens een prijsje omhoog kan houden, is Jandino er als de kippen bij om gretig een QR-code uit zijn zak te halen.

Geen ruggengraat

Jandino krijgt het nu behoorlijk voor zijn kiezen van andere QR-critici. Zij vinden hem een enorm hypocriet figuur. Anderen hebben er juist weer heel veel pret om. Zo zegt Arjen Lubach: “Het filmfestival is zo inclusief nu. Mensen met principes, mensen zonder principes, mensen die hun principes overboord gooien als het uitkomt. Prachtig.”

Maar waarom heeft Jandino dit in vredesnaam gedaan? Heeft hij zijn QR-verzet gestaakt? Heeft hij de ruggengraat van een goudvis? Of is er misschien een valide reden voor zijn QR-‘bedrog’?

Aran Bade verbaasd

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade had niet verwacht om Jandino tegen te komen op de rode loper van het Gouden Kalveren Gala. “Wij waren daar op die loper. Op een gegeven is het dan af en iedereen gaat weg. Toen zeiden ze ook: ‘Jandino komt niet, die zit lekker op de bank thuis met een grote zak popcorn’, want hij is tegen dat QR-landschap.”

Prima, aldus Aran. “Maar heb dan het principe en kom dan ook niet. Hij kwam wel. Ik vond dat ook merkwaardig. Hij legde het wel uit, van: ‘Ja, mijn fans verwachten dit.’ Maar als je dan zelf je theatertour afzegt en niet gaat omdat je vindt dat QR-codes laten zien niet de manier is, dan ben je ook hier eigenlijk op een QR-feestje.”

Jandino reageert

Wat zegt Jandino er zelf over? Het volgende: “Ik heb nooit en te nimmer gezegd van: ‘Hé, luister, ga niet werken.’ Ik denk dat iedereen dat ook wel weet. Het enige wat ik heb gezegd is… Ik wil namelijk niet dat mijn shows gebruikt worden voor beleid, dus ik doe een stapje achteruit en laat het eigenlijk allemaal gebeuren.”

“Maar het publiek ziet het, het publiek voelt het en ik moet hier ook zijn. Het zou raar zijn als ik vanavond – als publiek massaal naar mijn films komt en op mij stemt – niet kom.”

Heel lastig

Een onnavolgbare verklaring. Ook Aran hoort het met rollende ogen aan. “Uiteindelijk wordt het wel heel lastig dus, want hij heeft een negatieve test gedaan en daarmee kwam hij naar binnen, maar voor zijn eigen tour doet hij dat niet.”

“Uiteindelijk denk ik dan: hou je aan je principe en had hem door iemand anders in ontvangst laten nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat breekt zijn QR-principes 'voor zijn fans'. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen