Jan Slagter protesteert: ‘James Bond moet een man blijven!’

Jan Slagter is er niet aan toe om actiefiguur James Bond te zien veranderen in een vrouw. Hij vindt dat het personage, nu en in de toekomst, gespeeld moet worden door een manspersoon.

Jan Slagter © MAX

Er wordt al tijden gespeculeerd over de opvolging van acteur Daniel Craig als James Bond. In een tijd dat alles inclusiever moet, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat de actiefiguur een witte man blijft. Krijgen we straks een eerste zwarte Bond? Of wordt het misschien toch een vrouw? Of een transgender?

‘James Bond is man!’

Het kan allemaal tegenwoordig, vertelt Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8. “K3 zoekt nu een derde en dat kan ook een jongen zijn. We moeten mee met onze tijd? Jan?”

Jan Slagter, baas van hitomroep MAX, vindt dat belachelijk. “Nee, dat vind ik een beetje onzin. James Bond is een man, zo simpel is het. Je moet ook bij dingen blijven, weet je wel. Ik vind die discussies allemaal goed, maar op een gegeven moment…”

Wit of zwart

We moeten niet doordraven, aldus Jan. “Als je kijkt naar bepaalde James Bond-films wordt er nu ook al gezegd: ‘Ja, hoe er toen met vrouwen werd omgegaan, kan eigenlijk niet meer.’ Ja, weet je… Dat vind ik echt onzin. Ik ben voor genderneutraal en het maakt me allemaal niet uit, maar James Bond is een man. Wit of zwart maakt me niet uit.”

GroenLinks-baas Jesse Klaver vindt het wél prima als Bond een vrouw wordt. “James Bond is een held, maar hoe die held er nou precies uitziet maakt niet uit.”

Lara Kroft

Bastiaan Ragas vindt dat een onzinnige opmerking van Jesse. “Nou sorry hoor, maar James Bond is gewoon een man.”

Jan: “Zo is het.”

Bastiaan: “Ja. En Lara Kroft dat is een vrouw en Indiana Jones is een man en Barbie is ook een vrouw.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen