Jandino Asporaat wekt woede op: ‘Hypocriete QR-verrader!’

Jandino Asporaat zet flink wat kwaad bloed door gewoon acte de présence te geven tijdens het Gouden Kalveren Gala. Daar moest hij een QR-code laten zien, terwijl hij daar juist zo tegen ageert.

Jandino Asporaat © NTR

Zelf zegt Jandino Asporaat fel tegen de QR-maatschappij te zijn. Sterker nog: hij heeft daar zelfs zijn hele tour voor afgezegd. Of waren er gewoon niet genoeg tickets verkocht? Gisteren gaf de komediant namelijk gewoon acte de présence tijdens het Gouden Kalveren Gala, waar een streng QR-beleid gold. Tijdens het gala won hij een prijs.

Luuk verbaasd

Al aan het begin van de avond sprak Luuk Ikink zijn verbazing erover uit in RTL Boulevard. “Interessant: Jandino is daar gewoon bij. Het is een QR-evenement, dus je moet een QR-code laten zien. Daar heeft Jandino wat moeite mee. Hij heeft zelf zijn eigen tour helemaal gecanceld daarom, maar vanavond is hij daar dan toch gewoon bij.”

Is Jandino’s woede over de QR-maatschappij dan gaan liggen? Was het een smoes vanwege tegenvallende kaartverkoop? Of gooit hij zijn principes overboord als hij een prijsje omhoog kan houden? Luuk: “Hij heeft zich dus ongetwijfeld laten testen of is gevaccineerd of genezen van corona.”

Woeste reacties

De grote vraag is nu: is Thierry Baudet nog steeds trots op Jandino? De mensen die met Jandino sympathiseerden vanwege zijn woede over de QR-maatschappij zijn nu ook woest op de komediant, is te lezen op sociale media. Zij vinden hem een hypocriete QR-verrader. “Jandino Asporaat is af. De hypocriet. Bah”, zegt Esther bijvoorbeeld.

En Ivy: “Als hij zo tegen de QR-code is, waarom gaat ie dan wel naar dat festival om op het podium te gaan staan? Jandino Asporaat, als je dan een principe hebt dan is dat er een van lik-me-vestje!”

Principes

Matthijs begrijpt er ook niets van. “En daar gingen de principes van Jandino Asporaat. Een theater tour cancelen vanwege de CoronaCheck. Maar wel zelf een check doen om een genderneutraal Gouden Kalf op te halen. Ineens was het toch niet zo’n groot probleem meer.”

Casper: “Niet willen optreden maar als er een feestje is en je een prijs kan winnen zet je je principes overboord. Kansloos, maar goed, een Gouden Kalf staat wel leuk en dan zitten principes maar in de weg.”

En Buru: “Ik treed niet op, want coronapas is discriminatie. Ook Asporaat: Die Gouden Kalf neem ik persoonlijk in ontvangst op het Filmfestival waar men alleen naar binnen mag met coronapas.”

Update

Jandino Asporaat reageert op massale woede over ‘QR-verraad’

Instagram

Jandino en zijn QR-kalf ziet u hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat gooit zijn principes overboord als hij een prijsje omhoog kan houden. Hypocriete ijdeltuit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen