Fidan Ekiz trekt BNNVARA-dolk uit rug en vertrekt naar WNL

Fidan Ekiz trekt de BNNVARA-dolk uit haar rug en maakt inderdaad de overstap naar WNL, zoals het gerucht vanochtend al ging. Ze wordt een duo met de andere nieuwe aanwinst Sven Kockelmann.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Het zat er al aan te komen dat Fidan Ekiz weg zou gaan bij BNNVARA. De omroep heeft haar en haar co-host Renze Klamer op een niet mis te verstane wijze genaaid. Terwijl ze bezig waren met het tweede seizoen van De Vooravond, kletste de omroeptop al maanden met Sophie Hilbrand over een plan om het tweetal eruit te werken.

Ook Fidan naar WNL

Uiteindelijk werd met Sophie afgesproken dat zij samen met nieuwkomer Khalid Kasem een lekker links-progressieve talkshow zou gaan maken. De Vooravond werd halsoverkop uit de schema’s getimmerd en dat kregen Fidan en Renze tijdens hun vakanties te horen. Fidan heeft het gehad met BNNVARA en vertrekt naar WNL.

Fidan gaat samen met de andere WNL-nieuwkomer Sven Kockelmann een duo vormen bij Op1, waar de rechtse omroep maar liefst twee uitzendavonden krijgt. “Ontzettend blij met deze prachtige, verdere journalistieke versterking van Omroep WNL”, zegt omroepbaas Bert Huisjes.

Wat doet Renze?

De grote vraag is: wat gaat achterblijver Renze Klamer doen? Blijft hij gewoon achter bij BNNVARA of kiest hij ook het hazenpad na de naaistreek van de omroeptop?

Het gerucht ging deze zomer dat hij Kassa zou gaan presenteren, maar dat bleek niet te kloppen. “Renze krijgt wel een nieuw project, maar Kassa is het zeker niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Fidan Ekiz een van de grotere talenten van de publieke omroep?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen