‘Art Rooijakkers in Hilversum nog steeds bekend als Rat Rooijakkers’

Art Rooijakkers staat in Hilversum nog steeds bekend als ‘Rat’ Rooijakkers sinds zijn nogal onsympathieke entree bij RTL in 2018. Dat zegt tv-kenner Rob Goossens in de Telegraaf-podcast.

Art Rooijakkers © RTL

Er ontstond eind 2018 enorm veel controverse toen Art Rooijakkers, toen nog een grote tv-belofte, de overstap maakte naar RTL. Vlak daarna werd Dennis Weening namelijk ontslagen als presentator van Expeditie Robinson. Uiteindelijk bleek dat Art de presentatie van het programma bedongen had bij zijn contractonderhandelingen: erg onsympathiek.

Backstabber

Lange tijd hield Art vol dat hij absoluut nooit met RTL over Robinson gesproken had, maar al snel bleek hij een kleine Pinokkio te zijn. Hij gaf toe: “Nou ja. Oké. Kijk, ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma’s te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen.”

Vanwege alle commotie zag Art af van de presentatie van Expeditie Robinson, maar de schade was al aangericht. Hij staat sindsdien bekend als een backstabber en die wil je natuurlijk niet als vriend hebben.

Matennaaierij

Rob Goossens, de tv-kenner van De Telegraaf, stelt dat Art zijn imagoschade nog steeds niet te boven is gekomen. Hij wijst erop dat Sophie Hilbrand momenteel met een soortgelijk probleem kampt. Door de komst van Khalid & Sophie is de talkshow van Fidan Ekiz, De Vooravond, immers van de buis gehaald.

“Dat Sophie Hilbrand zich daarvoor heeft laten lenen… Albert Verlinde heeft het matennaaierij genoemd en daar moeten we ons natuurlijk bij aansluiten.”

Rat Rooijakkers

Komt Sophie ooit nog van het matennaai-imago af? Nee, denkt Rob. Hij verwijst naar Art. “Nee, Art Rooijakkers lukt het ook niet. Hij zou natuurlijk Dennis Weening opvolgen bij Expeditie Robinson, maar uiteindelijk is dat vanwege de ophef ongetwijfeld niet gebeurd.”

“Maar Art Rooijakkers is nog steeds in Hilversum Rat Rooijakkers vanwege die actie. Bij Sophie Hilbrand is het eigenlijk allemaal veel erger en het wordt des te pijnlijker, omdat de kijker haar programma helemaal niet boeiend vindt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen