Wilfred Genee: ‘Eva Jinek, waarom steeds weer Wouter de Winther?’

Wilfred Genee vindt het heel fijn voor Eva Jinek dat haar kijkcijfers weer wat aantrekken, maar vindt wel dat ze meer moet variëren in gasten. Wouter de Winther zit er volgens hem wel héél vaak.

Wouter de Winther en Eva Jinek © RTL

Na een moeizame start van het seizoen beginnen de kijkcijfers van Eva Jinek eindelijk weer wat te stijgen. Een opsteker voor de presentatrice, maar ze moet wel oppassen dat de kijker niet uitgekeken raakt, zegt Wilfred Genee op Radio Veronica. Hij wijst erop dat sommige gasten wel héél vaak aanschuiven.

Dezelfde mensen

De kijkcijfers van Jinek zijn weer enigszins op peil, zegt Wilfred. “De televisie trekt weer een beetje aan. De kijkcijfers gaan weer omhoog. Het wordt donkerder, weet je wel. Mensen gaan weer voor de televisie zitten en ik zie ook dat Jinek weer wat beter scoort.”

Nu is het tijd om het dak te repareren, vindt de presentator. “Wat het bij Jinek is, volgens sommige mensen althans, want ik heb wat mensen uit het vak gesproken, is dat ze wel heel vaak op dezelfde mensen terugvalt. Dat is een beetje gemakzucht.”

Wouter de Winther

Wilfred valt in Veronica Inside toch ook altijd terug op dezelfde gasten? “Wij doen dat ook, maar bij ons is het het format dat we altijd met dezelfde mensen zitten.”

Bij Jinek loopt het volgens hem soms echt de spuigaten uit. “Neem Wouter de Winther even. Het is ongelooflijk als je het voorbij hoort komen.”

‘Echt gênant’

Wilfred is niet de enige met deze kritiek. De bekende mediajournalist Maarten Hafkamp reageerde gisteren als volgt op de aankondiging dat Wouter wéér zou aanschuiven bij Jinek: “Ah, Jinek te gast bij Wouter de Winther.” En: “Ja, gênant is het zeker. We hoeven er gelukkig niet naar te kijken.”

De website GeenStijl houdt al sinds april een overzicht bij van alle keren dat Wouter te gast is. Zo was hij alleen al in september maar liefst negen keer te gast.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen