‘Fidan Ekiz en Sven Kockelmann worden enige presentatieduo Op1’

Het zou zomaar kunnen dat het nieuwe Op1-duo Fidan Ekiz en Sven Kockelmann straks het énige presentatieduo wordt op de late avond van NPO 1. Althans, die verwachting leeft bij RTL Boulevard.

Sven Kockelmann en Fidan Ekiz © NPO

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann zaten niet helemaal lekker bij hun omroepen BNNVARA en KRO-NCRV. Waar Fidan op een meedogenloze wijze haar talkshow De Vooravond moest inleveren, had Sven het gevoel dat zijn talent niet genoeg werd erkend. Nu stappen ze beiden over naar WNL: gisteren werd eerst zijn transfer bekend, daarna haar transfer.

Nog maar één duo?

Namens de rechtse omroep gaan Fidan en Sven een duo vormen bij Op1. Tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard: “Ik vind het een behoorlijke stunt, want het zijn twee mooie namen. Ik denk dat over Sven Kockelmann iedereen zich vanaf het begin heeft afgevraagd waarom hij er niet bij zit. Nu krijgt hij gewoon een vast plekje.”

Collega Luuk Ikink: “Ik heb het idee als ik dit duo zie: dit is het begin van het einde van die verschillende duo’s, ze willen gewoon in gaan zetten op dit tweetal.”

‘Blijf lekker thuis’

Rob denkt daar net zo over. “Dat heb ik eigenlijk ook. Ze gaan vanaf januari vanuit een nieuwe studio uitzenden en zullen ongetwijfeld ook een beetje naar het format kijken van: wat moeten we hieraan gaan veranderen?”

Hij vervolgt: “Als Sven en Fidan het zometeen steengoed doen, dan kan ik me best voorstellen dat ze tegen die vier andere duo’s zeggen: ‘Blijven jullie lekker thuis.’”

WNL-dominantie

Dat zou ook betekenen dat WNL een behoorlijk grote speler wordt binnen het publieke bestel. “Dan wordt die late avond gewoon van WNL”, concludeert Vivienne van den Assem.

Rob: “Dan wordt het WNL-avond, precies.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann die met z'n tweeën alle Op1-duo's vervangen. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen