Eva Jinek zou voor elf miljoen euro ‘wel even wat slikken’

Eva Jinek geeft een kijkje in de psychologie achter haar lucratieve overstap naar RTL 4. Ze bekent namelijk dat ze voor miljoenen euro’s wel wat zou slikken. “Voor de toekomst van mijn kinderen.”

Eva Jinek © RTL

Haar overstap naar RTL 4 was buitengewoon risicovol: Eva Jinek stond aan de talkshowtop toen ze werd weggekocht van de late avond van NPO 1. Waarom koos Eva er dan toch voor om naar de commerciëlen te gaan? Nou ja, wat iedereen al dacht: het geld. Daar blijkt de talkshowkoningin namelijk makkelijk mee te verleiden zijn.

Miljoenenregen

RTL betaalt Eva naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar voor een parttime baan. Ze was ‘verpletterd’ door dat aanbod, bekende ze eerder. “Wat ik nu voel is: ik kan de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen”, bekende ze. Ze kocht direct na het tekenen een miljoenenboerderij in Abcoude. “En daarmee kan ik Pax iets nalaten.”

Nu voegt Eva daaraan toe dat ze voor zo’n miljoenenregen flink wat zou slikken. Ze bekende dat gisteren in haar eigen talkshow, toen het ging over het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona. Zijn positie bungelde al een tijdje en dat liet Ronald zich gedwee welgevallen: hij pakt nu namelijk naar verluidt zo’n 11 of 12 miljoen euro ontslagvergoeding.

Piepelen

Hélène Hendriks begrijpt niet dat Ronald zo met zich heeft laten sollen, zegt ze in Jinek. “Geld is belangrijk, dat begrijp ik heus wel, maar volgens mij is Koeman allang binnen. Dan denk ik: ben dan iemand die zegt: ‘Als je mij niet wil hebben, dan ben ik gewoon weg.’ Of is dat superdom of naïef? Je laat toch niet met je piepelen?”

Eva: “Ja, je laat je ook niet vertellen van: ‘Ik ga twee weken zoeken naar een vervangen en blijf jij maar voor de ogen van de wereld afwachten als een hondje.’”

Eva zou wel wat slikken

Dat klinkt principieel van Eva. Staat ze er echt zo in? Hélène: “Zou jij blijven zitten dan?”

Eva: “Ehh, ik denk voor elf miljoen euro… Dan kun je de toekomst van je kinderen veiligstellen, van je kleinkinderen en je achterkleinkinderen en ook nog al hun kinderen en neven en nichten… Dat je dan wel even wat gaat slikken. Ik denk dat dat het is, Hélène.”

Het verrijken van zichzelf en haar nakomelingen vindt Eva dus belangrijker dan principes, constateert Jack van Gelder: “Ja, dat is geen principe. Dat vind ik geen principe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat belangrijker is voor Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen