Eva Jinek ‘verpletterd’ door miljoenensalaris bij RTL 4

Eva Jinek werd ‘verpletterd’ door het salarisvoorstel dat RTL 4 haar deed. Door die miljoenenregen heeft ze de toekomst van haar gezin veiliggesteld, vertelt ze in een openhartig gesprek met de Nouveau.

Eva Jinek © Jinek

Bij de NPO moest Eva Jinek genoegen nemen met het ‘karige’ salarisplafond van 194.000 euro per jaar, maar bij RTL verdient ze daar nu een veelvoud van. Volgens Evert Santegoeds gaat het om zo’n 1.000.000 euro per jaar, terwijl oud-RTL-baas Fons van Westerloo zelfs heeft vernomen dat het om een bedrag van 1.200.000 euro per jaar gaat.

Verpletterd

Als Eva in de Nouveau wordt gevraagd hoe het is om ineens zoveel meer geld te verdienen, antwoordt ze: “Bij de publieke omroep verdiende ik ook al veel geld, hè.”

Toch is haar huidige RTL-salaris wel van een heel andere orde. En dat terwijl ze vroeger al riep slapeloze nachten te hebben van haar NPO-tonnen. “Kun je nagaan hoe ik me nu voelde. Verpletterd! Maar kijk: ik leefde al als iemand die zich geen zorgen over geld hoefde te maken.”

Onafhankelijk

In haar dagelijks leven is er weinig veranderd, zegt Eva. “Voor mij is rijkdom dat je nooit op eten hoeft te beknibbelen. Dat ik bij Albert Heijn zoveel dure producten kan kopen als ik wil. Of bij de fruitboer in mijn straat gewoon alles neem waar ik trek in heb. Dus ik was al gezegend.”

Die miljoenenregen is vooral voor Eva’s gevoel prettig. “Wat ik nu voel – en dat komt ongetwijfeld ook doordat ik kind ben van vluchtelingen – is: ik kan de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen.”

Abcoude

Haar eerste grote uitgave na het tekenen van haar RTL-contract was een peperdure boerderij in Abcoude. “Ik heb dat grotemensenhuis met tuin in Abcoude gekocht, en daarmee kan ik Pax iets nalaten.”

“Als hij later wíl studeren, kunnen we dat betalen. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat een zeer geruststellend gevoel is. Geld neemt je onzekerheden of zorgen niet weg, maar wél de zorgen die gebrek aan geld kunnen veroorzaken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen