Thierry Baudet walgt van Humberto Tan: ‘Altijd weer die emo-kaart!’

Thierry Baudet hekelt de uitspraken die Humberto Tan over hem doet. De RTL 4-ster is zijn talkshow gisteren namelijk begonnen met een statement tegen de leider van Forum voor Democratie.

Humberto Tan en Thierry Baudet © RTL

Thierry Baudet heeft een speech gegeven waarin hij beweert dat de kans dat een ‘blanke hetero’ het aidsvirus oploopt ‘0,000’ is. “De kans dat een blanke hetero aids krijgt is kleiner dan de kans dat hij door de bliksem wordt getroffen. Die kans is echt 0,0000, die is echt megaklein. Eigenlijk bestaat aids in principe niet voor blanke hetero’s.”

Humberto verzet zich

Bizar, dus tijd om stelling te nemen, vindt Humberto Tan. “Goed, dus volgens Baudet zou het risico om aids te krijgen verwaarloosbaar zijn voor, zoals hij zegt, blanke heteromannen. Nou kan ik er allemaal officiële cijfers bij halen, bijvoorbeeld van het Aidsfonds, en laten zien dat het kolder is wat hij zegt, maar daar gaat het bij hem niet om.”

Hij vervolgt: “Want na de nazi-appjes, waardoor er een scheuring kwam in zijn partij, het liegen over vriendinnen die in de trein zouden zijn aangevallen en onlangs nog over de Holocaust die hij tussen aanhalingstekens plaatste alsof het niet echt zou bestaan, komt hij nu wéér met een verhaal wat de superioriteit van blanke heteromannen zou moeten onderstrepen.”

Racistisch en homofoob

Daar gaat het Baudet om, aldus Humberto. “En als hij wordt aangesproken op die uitlatingen, dan ‘hebben wij het niet goed begrepen’, ‘moeten wij niet zo overdrijven’ en ‘heeft hij het niet zo bedoeld’.”

Humberto vindt de aids-uitspraken walgelijk. “De broer van Mark Rutte, de broer van Eberhard van der Laan, mijn broer: alle drie overleden aan de gevolgen van aids. Zoals zoveel mannen en vrouwen die zijn overleden aan aids, maar Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje. (…) Baudet bedankt.”

Peter R. de Vries

Het was voor Humberto lang wikken en wegen of hij hierop zou reageren. “Ik heb er ook heel lang met de redactie over gepraat, want je laat toch horen wat hij zegt. Het is ook onzin, maar als je dat constant blijft doen laat je het ook voorbijgaan.”

Waarom doet hij het toch? “Ik moest heel erg denken aan mijn collega Peter R. de Vries. Zijn credo was: als je goede mensen laat zwijgen, dan laat je het kwaad voortwoekeren. Dit was gewoon te ver. Waarom zou je dit in hemelsnaam doen?”

Thierry reageert

Thierry reageert geprikkeld. “Altijd maar die ‘verontwaardiging’ en emo-kaart om het debat te gijzelen. Mijn punt was dat in de jaren ‘90 Europese hetero’s werden geterroriseerd met angstbeelden over AIDS terwijl de kans daarop extreem klein was en is. En ik zei dit om uit te leggen wat er gebeurt met corona.”

“Dus het is een risico voor een specifieke groep (in het geval van corona: 80-plussers met onderliggend lijden), terwijl media en partijkartel de indruk wekken dat de héle bevolking continu in levensgevaar verkeert. En die angstkramp doet op dit moment veel meer kwaad dan goed.”

Fragment

Humberto spreekt zich uit:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan twijfelde: wél of geen aandacht geven aan Thierry Baudet. Wat denkt u dat beter is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen