Emma Wortelboer: ‘Chantal Janzen moet toontje lager zingen’

Emma Wortelboer vindt dat haar tv-collega Chantal Janzen iets te hoog van de toren aan het blazen is. Ze wijst de RTL 4-presentatrice er fijntjes op dat Linda de Mol nog altijd de tv-koningin is.

Emma Wortelboer en Chantal Janzen © NPO, RTL

Het is geen geheim dat Chantal Janzen en Linda de Mol elkaars bloed wel kunnen drinken. Ooit waren ze familie van elkaar – Chantal ging een tijdje met Linda’s neefje Johnny – maar nu zijn het vijanden. Het is voor Linda onvergeeflijk dat Chantal haar programma Oh Wat Een Jaar heeft gekaapt. Die show mocht Linda niet meenemen van RTL naar SBS.

Linda-Chantal-oorlog

Linda voelde zich ongelooflijk genaaid door Chantal. “Ja, daar vind ik een heleboel van, maar ik wil er niets over zeggen. Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei ze vorig jaar voor de camera van Shownieuws.

Chantal reageerde schouderophalend. “Als iemand een programma gaat presenteren, moet je niet díegene erop aankijken”, sneerde ze. “Op een gegeven moment houdt je populariteit op tv op en vervliegt het allemaal.”

Voor wie is de tiara?

Ondertussen speelt er nog iets anders tussen de dames: Linda wordt van oudsher de koningin van de Nederlandse televisie genoemd, maar Chantal zou die titel van tv-koningin ook wel willen dragen. Onterecht, vindt Emma Wortelboer dat. Zij vindt Linda by far de grootste ster van de twee.

Emma vandaag in de Volkskrant: “Bij jullie in de Volkskrant heb ik twee jaar geleden gezegd dat ik graag Linda de Mol wil worden. Zij is niet alleen een presentator, maar ook een merk. Ik wil ook een merk zijn. Natuurlijk bedoelde ik dat allemaal een beetje ironisch. Maar Linda blijft wel de nummer één. Zij heeft een imperium.”

Sneer aan Chantal

Er is niemand die op gelijke hoogte met Linda staat, vindt Emma. “Chantal Janzen doet wel alsof zij de nummer één is, maar dat is ze niet.”

Ooit hoopt Emma in de voetsporen te treden van Linda. “Ik wil ook gewoon graag nummer één worden. Vooral de spelshows die Linda de Mol doet, dat trekt mij enorm. Dat vind ik zoiets magisch. Dat hoop ik ooit nog te kunnen doen. Dan zou ik willen zijn: Astrid Joosten meets Linda de Mol meets Willem Ruis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u anno 2021 de koningin van de Nederlandse televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen