Diederik Gommers bij Humberto: ‘Niet blij met volle studio Op1’

Diederik Gommers heeft gisteren in de talkshow van Humberto Tan zijn beklag gedaan over de volle talkshowtafel van Op1. “We zaten daar van de week met z’n zessen”, aldus het ic-opperhoofd.

Diederik Gommers en Humberto Tan © RTL

Aan het begin van de zomer beloofde Diederik Gommers om niet meer op televisie te verschijnen, maar daar is hij op teruggekomen, onder meer tot verbazing van Eva Jinek. Gisteren zat het ic-opperhoofd aan de talkshowtafel van Humberto Tan, omdat hij momenteel weer druk bezig is om de coronanoodklok te luiden.

‘Wacht niet op politiek!’

Waar Diederik vorige week dinsdag in Op1 min of meer pleitte voor een vaccinatieplicht, riep hij gisteren bij Humberto op om niet langer op de politiek te wachten en alvast te beginnen met het nemen van maatregelen. Alleen op die manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegenhouden, zegt hij.

Diederik: “Wat wij doen met z’n allen is dat we de hele tijd naar de politiek kijken, maar de aanpak van een virus is kijken naar ons gedrag en dat doen we zelf. Natuurlijk beslissen zij, maar de vraag is of wij morgen of vanavond niet al gelijk zelf kunnen beginnen.”

Volle talkshowtafel

Gastheer Humberto Tan: “Met zelf beginnen bedoel je afstand houden, handen wassen, thuiswerken.”

Diederik: “Ja, wij zitten nu aan deze tafel vanavond gelukkig met z’n vieren. Ik zag van de week dat we met z’n zessen zaten.”

Daarmee doelt Diederik op zijn talkshowoptreden bij Op1. Humberto: “Vind je dat ongemakkelijk?”

Diederik: “Ja.”

Onverstandig

Op de vraag of Diederik dat ‘onverstandig’ vindt, zegt hij: “Ja, omdat ik namelijk nu mensen tegenkom die niet in mijn bubbel zitten. Ik zie iedere dag dezelfde mensen op mijn werk. Op het moment dat ik ergens naartoe ga waar ik het risico loop op andere mensen, ben ik ook voorzichtig.”

Diederik wijst erop dat hij in de risicogroep zit. “Ik ben 57, zit in de risicogroep. Ik ben al meer dan zes maanden geleden gevaccineerd en dan weet je dat het vaccin wat minder effectief wordt, dus ik loop risico.”

Fragment

Een fragment met Diederik in Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Diederik Gommers gelijk of zaait hij paniek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen