Antoinette Hertsenberg weet het zeker: ‘Jezus keert terug op aarde’

Antoinette Hertsenberg is ervan overtuigd dat Jezus terugkeert op aarde. De 56-jarige presentatrice van Radar weet niet zeker of dat tijdens haar leven nog gebeurt. “Dat weet ik echt niet.”

Johnny de Mol en Antoinette Hertsenberg © HLF8

Het zal veel mensen verbazen dat de immer achterdochtige Antoinette Hertsenberg heilig gelooft in Jezus. Ze is een zevendedagsadventist, net als haar man Niko Koffeman, de bedenker van de Partij voor de Dieren. Ook oud-partijvoorzitter Marianne Thieme werd op een gegeven moment lid van het protestantse kerkgenootschap.

‘Jezus keert terug!’

Heel even dreigde de partij een soort groen en holistisch zusje van de SGP te worden, maar de nieuwe partijleider Esther Ouwehand benadrukte eerder dit jaar een seculiere partij te leiden. Zelf is ze ongelovig. Het zal voor Antoinette en haar man jammer zijn dat de partij zijn ‘adventistische dna’ heeft verloren.

Zelf is Antoinette namelijk heilig overtuigd van het idee dat Jezus terugkeert op aarde. “Denkt u dat Jezus ooit terugkeert op aarde?”, vroeg Johnny de Mol haar gisteren in de slotrubriek van zijn talkshow. Zij daarop zeer stellig, zonder na te denken: “Ja.”

Onbemind

Op de vraag van Johnny ‘of ze dat nog gaat meemaken’, reageerde Antoinette verward. Ze keek verbaasd op en was secondenlang stil. “Dat weet ik niet. Dat weet ik echt niet”, aldus de presentatrice.

Het is overigens een verrassing dat Antoinette in de talkshow over haar geloof wilde praten, want liever laat ze dat achterwege. “Als ik me, als bekend presentatrice met een goed leven, uitlaat over mijn geloof, stuit dat op wantrouwen. Op internet zijn de reacties soms heel negatief en expliciet. Onbekend maakt onbemind, denk ik dan”, zei ze eerder.

Wonder

Hoe kan het in vredesnaam dat zo’n sceptisch iemand als Antoinette gelooft in Jezus, vroeg De Telegraaf zich ooit af: “Als een organisatie of bedrijf de consument benadert met het verhaal ‘we hebben een man die over water loopt en alle mensen gaat redden’, dan kan ik me voorstellen dat jullie van Radar daar een kritisch onderzoek tegenaan gooien.”

Antoinette toen: “Zéker! Dat zou ik absoluut doen. Ik teken meteen in voor dat onderwerp. Maar als je accepteert dat iets een wonder is, dan accepteer je ook dat je daarvan geen wetenschappelijke verklaring kunt overleggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat de presentatrice van Radar denkt dat Jezus terugkeert op aarde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen