Mattie en Marieke fakkelen zenderbaas 3FM af: ’Onbegrijpelijk’

Mattie Valk en Marieke Elsinga, het keizerspaar van Qmusic, vinden dat NPO 3FM-baas Sharid Alles zichzelf enorm voor schut heeft gezet. “Dit is echt onbegrijpelijk. Waar is ze zo bang voor?”

Mattie Valk, Sharid Alles en Marieke Elsinga © RTL

Sharid Alles heeft een merkwaardig precedent geschapen door als zenderbaas van 3FM live de studio in te stormen om dj Timur Perlin de mond te snoeren (zie fragment hieronder). De radiomaker wilde met een jongen bellen die tegen betaling de geheime locatie van het exclusieve 3FM-concert van Måneskin wilde verklappen, maar dat wilde Sharid niet hebben.

Marieke is verbijsterd

Qmusic-koningin Marieke Elsinga is ronduit verbijsterd. “Ik kijk hier met zeer veel verbazing naar, want dat de zendermanager een studio binnenkomt waar een live-uitzending gaande is en zich dan met de inhoud van een programma bemoeit en dat het ook hoorbaar is op de radio… Ik begrijp daar niets van”, reageert ze bij Jinek.

Marieke denkt dat Sharid zichzelf echt volledig heeft vergaloppeerd. “Ik vind het wel mooie radio en ik snap ook dat Timur het allemaal heeft laten horen zoals het is gegaan – dat vind ik ook mooi open en eerlijk – maar vanuit de zendermanager Sharid begrijp ik er niets van.”

‘Net alsof Peter ingrijpt!’

Haar collega Mattie Valk: “Ik vraag me alleen maar af: wat was er zo heftig dat ze in moest grijpen? Ik bedoel: bel die luisteraar, haal hem op zender, neem desnoods het gesprek nog van tevoren op, maar was dit nou zo heftig? Waar was ze zo bang voor?”

Er was volgens Marieke geen goede reden om het gesprek af te kappen. “Het is dan nog steeds alsof Peter van der Vorst hier binnenloopt en zegt: ‘Eva, we gaan dit gesprek afbreken, want zo kan het niet langer.’”

Kapotschrikken

Eva Jinek: “Ik zou me helemaal kapotschrikken als dat gebeurt.”

Marieke: “Ja en je zegt bij een live-uitzending toch altijd: ‘Feedback doe je niet tijdens een show, maar we gaan na de show met elkaar zitten.’ Maar goed, we hebben het er nu wel over en het is ook vermakelijk.”

Fragment

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

3FM-baas Sharid stormt de studio in om een dj te corrigeren. Moet ze ontslagen worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen