Jan Smit helemaal over de zeik, wordt ‘achterlijke paling’ genoemd

Jan Smit is behoorlijk over de zeik. De presentator van NPO 1 is op sociale media een ‘achterlijke paling’ genoemd en dat vindt hij net iets te ver gaan. Hij nagelt deze criticus aan de schandpaal.

Jan Smit © AvroTros

Naast zijn lucratieve tv-werk is Jan Smit ook al acht jaar onderdeel van het bestuur van FC Volendam. Die club staat momenteel op één in het klassement van de Keuken Kampioen Divisie en daar is hij heel erg blij mee. “Wie staat bovenaan!?!”, schrijft hij op Twitter bij een screenshot van het overzicht.

Jan Smit supertrots

Jan heeft er alle vertrouwen in dat FC Volendam op één blijft staan en dat zijn club volgend jaar naar de Eredivisie verhuist. “Nog een half jaartje, dan spelen we dat gewoon hè…”, twittert hij.

Met die clubtrots schopt Jan tegen heel wat gevoelige voetbalbenen. “Zo lang ze punten in mindering blijven geven aan ADO zitten jullie nog goed”, sneert ene Gerard.

Jan daarop: “Ik kan er niets aan doen dat ze bij ADO de financiën niet op orde hebben hè. De regels zijn duidelijk.”

Achterlijke paling

Er zijn ook mensen met pittigere reacties. “Daar moet op gesnoven worden!”, zegt ene Mark, wijzend op het imago van Volendam als snuifdorp. En Rob verwijst naar de politieke voorkeur van Volendammers. Hij noemt FC Volendam gekscherend ‘FC Wilders’.

En Ashwin gaat al helemaal los op de vraag van Jan wie er op één in het klassement staat. “Dat zie je zelf toch ook wel?”, roept hij. “Achterlijke paling.”

Jan besluit om dit drietal aan de schandpaal te nagelen: “En hierom hou ik nou zo van Twitter en al het moois dat Nederland te bieden heeft! Als je gewoon trots bent op je voetbalclub… Heerlijk!”

Luuk Ikink

Het lokt een reactie uit van de voormalig brildragende tv-ster Luuk Ikink. “Ja dat is dus niet de bedoeling hè, dat je ergens trots op bent!”, grapt hij.

Jan: “Precies. Ik moet daar ook echt eens mee stoppen.”

Tweets

De door Jan gewraakte tweets:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Smit is boos omdat iemand hem een 'achterlijke paling' noemt. Terecht of lichtgeraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen