Zó 2017: Shownieuws roddelt over naaktfoto’s Max Verstappen

De Shownieuws-sterren hebben de mond vol over nieuwe showmedia die schaamteloos te werk zouden gaan, maar zelf roddelen ze anno 2021 nog steeds gretig over uitgelekte naaktfoto’s.

Marije Knevel, Guido den Aantrekker en Albert Verlinde © Shownieuws

Er wordt sinds het Patricia Paay-schandaal uit 2017 met grote terughoudendheid bericht over BN’ers van wie compromitterend materiaal uitlekt. Van Boulevard tot Shownieuws, alle traditionele showmedia waren het erover eens: voortaan moeten uitgelekte en rondgestuurde naaktfilmpjes en -foto’s gewoon direct verwijderd worden.

Pikante foto’s

De afgelopen maanden circuleren op internet pikante foto’s van Max Verstappen en daar is inderdaad vrijwel nergens nieuws van gemaakt. Nou ja, tot deze week dan. De Story heeft besloten er een coververhaal van te maken en hoofdredacteur Guido den Aantrekker roddelde er gisteren uitgebreid over door met zijn collega’s in Shownieuws.

Eén avond voor de 24ste verjaardag van Max besloten Albert Verlinde (60), Guido den Aantrekker (55) en Marije Knevel (34) om de jonge Formule 1-coureur voor de bus te gooien op de nationale televisie. Met woordgrapjes en smeuïge details werd de Shownieuws-kijker aangespoord om direct te gaan googelen op internet.

Kringgesprek

Guido gniffelde dat hier vast niet over gesproken zou worden op Max’ verjaardag. “We hebben toch zomaar het vermoeden dat het hier toch niet over zal gaan in het kringgesprek wat je dan hebt rondom de kaas en leverworst.”

“Wat is er gebeurd? Wij hebben foto’s aangeboden gekregen die in een bepaald circuit al de ronde deden, maar die de redacties nog niet bereikt hadden. Bij ons wel. En daar staat Max nogal in een compromitterende situatie op. We laten de foto’s uiteraard niet zien, maar hij is op allebei de foto’s naakt en ook duidelijk in zeer opgewonden toestand te zien. Die foto’s zijn als een selfie gemaakt.”

Vrijwilligers

Menig internetter heeft die foto’s allang voorbij zien komen. Waarom maakt de Story hier nu alsnog nationaal nieuws van? Er is ‘bewijs’. “Wij hebben wat vrijwilligers uitgezocht op de redactie die die foto’s heel groot op een scherm moesten gaan bekijken en vergelijken met foto’s die wij van Max hadden op Ibiza, waar die vakantie op een boot vierde met ontbloot bovenlijf. Dat wordt allemaal opgemeten en toen hadden wij toch wel de indruk dat hij het was.”

Ah, dus als de naaktfoto’s van Max écht lijken te zijn, is het kennelijk geoorloofd om dit als groot nieuws naar buiten te brengen. Dat lijkt – volgens de principes van de reguliere showmedia – echter eerder een reden om dat juist níet te doen. Maar goed, daar denken ze op de Shownieuws- en Story-burelen kennelijk anders over.

Hypocriet

Een beetje hypocriet is het natuurlijk wel. Nou ja, enigszins lachwekkend zelfs. De afgelopen maanden hebben Albert, Guido en Marije stuk voor stuk de nieuwe juice channels op internet ondergekotst. Deze roddelbladen van de moderne tijd – Instagram-kanalen waarop shownieuws (juice) wordt gedeeld – zijn neerbuigend neergezet als rioolmedia.

En nu zit dit drietal vrolijk te kletsen over uitgelekte naaktfoto’s van Max. En dat is nog maar kort nadat Marije, die juice channels een ‘slechte ontwikkeling’ noemde, op haar website Linda.nl een roddel van een juice channel als waarheid naar buiten bracht, namelijk die over Gordon en Toto. De roddelkont…

‘Oei, oei, oei’

De nieuwe roddelmedia staan verbaasd te kijken wat die traditionele showjournalisten nu allemaal uitvreten vanaf hun moral high horse. “Oei oei oei, Guido den Aantrekker, heb jij nu gewoon de pikante foto’s van Max Verstappen (die al maanden rond gaan en waarvan jij nu pas lucht hebt gekregen) gepubliceerd in dat huis-, tuin- en keukenblaadje van je?”, schrijft Juice Channel vandaag.

“En dan ons kamikazepiloten noemen! Tjongejongejonge, Guido den Aantrekker, wij hadden meer van je verwacht. Dan blijven wij wel liever zitten ‘in het kamertje waar we normaal gesproken de was doen’, want wij plaatsen dit soort dingen nooit!”

En Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer: “Lol, die foto’s kennen we nu toch al twee maanden. Story heeft snel de cover geblurd en de oude online verwijderd. Oei oei oei Guido, echt kamikazejournalistiek. Dat wordt betalen hahaha.”

Eén ding is zeker: het opgeheven vingertje kunnen de Shownieuws-sterren voortaan maar beter achterwege laten.

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen