Alberta Verlinde zorgt voor pittige discussie in Shownieuws

Shownieuws heeft gisterenavond een pittige discussie gevoerd over de opkomst van ‘juice-channels’, showbizzkanalen op Instagram. Dé leading lady van deze kanalen is Alberta Verlinde.

Shownieuws © Shownieuws

Steeds vaker komen shownieuwtjes bij de drie grote juice channels vandaan: Life of Yvonne van Yvonne Coldeweijer (ook wel bekend als Alberta Verlinde), FawryNotSawry en Juice Channel. Andere bekende juicekanalen zijn Marwa Juice en sinds kort Reality FBI. De hele dag door plaatsen ze op Instagram stories met nieuwtjes en geruchten.

Alberta Verlinde

Met name Yvonne zorgt als showbizzwatcher Alberta Verlinde voor veel reuring. Zij haalt regelmatig de websites van Story en Shownieuws en wordt gevolgd door BN’ers als Yolanthe Cabau, Chantal Janzen, Nicolette Kluijver én een keur aan showbizzjournalisten, onder meer van RTL Boulevard, Shownieuws en Story.

Yvonne en haar juicecollega’s gaan vaak iets smeuïger te werk dan de gevestigde entertainmentmedia. Bij Shownieuws zul je bijvoorbeeld niet snel een kritisch item te zien krijgen over Johnny de Mol, de zoon van de baas, terwijl Alberta dat wél doet. En ook André Hazes jr. wordt door zijn vrienden in de reguliere showmedia behoorlijk gespaard.

Brengers van nieuws

Marije Knevel, social-mediadeskundige en adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl, gisteren in Shownieuws: “Ik vind het superslim wat ze doen, want wij hebben het hier vaak over de BN’ers uit de mainstream televisie, waar deze accounts het vaak over types uit Ex on the Beach en Temptation Island hebben. Meer de jeugdige types. Zij pakken daar echt een enorme niche op.”

Vervolgens gaf Marije toe dat de reguliere showmedia steeds vaker achter deze juicechannels aan lopen. “Ze gooien er dan bijvoorbeeld gewoon op dat Famke Louise zwanger is, dat ik denk: hé, mag ze er zelf even over nadenken of ze dat naar buiten wil brengen? Maar als zoiets gebeurt dan pakt vaak een Shownieuws of een RTL Boulevard het ook wel weer op, alleen zijn wij vaak niet de brengers van dat soort nieuws vóórdat het is gecheckt.”

Guido kritisch

Story-baas Guido den Aantrekker heeft geen hoge pet op van deze juice-channels. “Marije, met alle respect, maar Shownieuws – en dat geldt ook voor bladen als Story, waar ik voor werk – checkt dingen. Wij hebben een netwerk en weten ook echt dingen. Ik vind dit allemaal echt leuk vermaak hoor, het is een niche, maar het zijn toch journalistieke kamikazepiloten.”

De roddels, waarover zijn Story wél uitgebreid bericht, zijn volgens Guido ongefundeerd. “Ze gaan op iets af, brengen iets, maar checken het niet. Ik kan zo een anoniem Hotmail-mailtje sturen naar zo iemand en dan kunnen ze zeggen: ‘Zie je! Het is een gerucht!’ Ze hoeven maar één claim binnen te krijgen van iemand die het niet pikt en ze zijn down.”

‘Journalisten’

Guido stoort zich met name aan Yvonne. “Dat is een oud-zangeresje of wat doet ze ook alweer?” Als Radio 538-dj Barend van Deelen opmerkt dat ze ook de ex is van Ben Saunders, zegt Guido: “Ja, dat is ook een showbizzfunctie natuurlijk.”

Barend vindt het allemaal juist wél geinig. “Het is voor mij als maker weer eens iemand anders die weer wat te vertellen heeft over anderen. Ik vind het wel lachen.”

Guido: “Ik vind dat deze ‘journalisten’ heel snel iets online gooien onder het mom van: ja, het is een gerucht! Maar daar kun je niet altijd mee wegkomen. Ik zie absoluut een markt voor dit soort vermaak, maar meer dan vermaak is het niet. Zij zijn geen professionals, hè, vergis je niet?”

‘Niet serieus nemen!’

Guido: “Wij zijn allemaal professionals, wij zijn al decennia bezig en weten hoe de hazen lopen. Deze mensen zijn zangeres geweest of hebben in een programmaatje gezeten en gaan dit doen vanuit de kamer waar ze normaal de was doen. Prima, hartstikke leuk, maar we moeten het niet te serieus nemen.”

Barend denkt dat de juice-channels wél een factor van belang zijn. “Het gaat wel hard. Ik voel ze allemaal: Marwa Juice, Fawry, wat heb je nog meer?”

Marije: “Yvonne, Reality FBI, die 20.000 volgers in twee weken scoort. Dat gaat als een trein!”

Barend: “Je moet die gasten aannemen om je online te doen, Guido!”

Update

Update 10.10 uur: FawryNotSawry haalt uit naar Guido den Aantrekker: ‘Zuurpruim!’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar kijkt u liever naar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen