Patty Brard in de bres voor zwaar bekritiseerde Maxime Meiland

Patty Brard springt in de bres voor de zwaar bekritiseerde Maxime Meiland. Veel mensen vinden het een gotspe dat juist zij tienermoeders gaat adviseren in de tv-show Vier Handen Op Een Buik.

Maxime Meiland en Patty Brard © BNNVARA

Het was voor de pr-afdeling van BNNVARA gisteren ongetwijfeld een prettig momentje: ze konden Maxime Meiland aankondigen als een van de BN’ers die komend seizoen meedoet met Vier Handen Op Een Buik. Het nieuwtje haalde vrijwel alle media en daarmee werd het voer voor critici op social media.

Maxime afgeslacht

De algemene teneur van critici is dat ze het lachwekkend vinden dat juist Maxime geschikt wordt geacht om tienermoeders te adviseren. Zelf rent ze namelijk voor ieder wissewasje naar papá of mamá. Is zij dan het lichtende voorbeeld voor de tv-tienermoeders, die over het algemeen geen steun én geen cent te makken hebben?

Maxime zat er gisteren helemaal doorheen. “Wat een nare reacties op mijn deelname aan het programma Vier Handen Op Een Buik”, schreef ze. “Hoe komen mensen er toch bij dat ik zelf nooit gewerkt heb en nu nog niks doe behalve financieel ondersteund worden door mijn ouders?!”

‘Bah, ik ben boos!’

Het is voor Maxime echt enorm irritant. “De dag dat ik 16 werd ben ik meteen gaan werken en heb altijd mezelf moeten onderhouden zoals elk ander. Zeg gewoon niks als je geen idee hebt. Bahh! Word hier zo moe van.”

Patty Brard begrijpt Maxime helemaal, reageert ze in Shownieuws. “Heel social media is ineens weer helemaal van de leg, omdat Maxime met een gouden lepel in de mond is geboren, omdat ze altijd haar ouders heeft, omdat ze niet zou weten hoe ze zo’n tienermoeder zou moeten begeleiden. Dat is natuurlijk je reinste onzin.”

Superkinderachtig

Maxime heeft haar dochter Claire gekregen toen ze 21 was. “Toen woonde ze op zichzelf. Die weet wel degelijk hoe ze het moet aanpakken. Ik ben zelfs gevraagd toen ik nog geen contact met mijn dochter had. Dan haal je je expertise misschien juist uit hoe je het níet moeten doen. Uit levenservaring.”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, dat is wel waar. Dan weet je wel waar je valkuilen zit en wat je niet moet doen.”

Patty: “Juist. Ik vind het echt super kinderachtig dat daar nu zo over gedaan wordt.”

Bij uitstek geschikt

De Meilandjes zijn bovendien niet altíjd vermogen geweest, aldus Patty. “Nee, ook dat niet! Het is sinds kort dat ze zich huis na huis na huis kunnen veroorloven.”

Bart: “Wat ik wel mooi vind: zij is natuurlijk jong, dus spreekt de taal van deze tienermoeders.”

Patty: “Ja, natuurlijk. Ik vind haar juist bij uitstek geschikt om een aflevering te doen van die Vier Handen Op Een Buik. Bovendien: ze doet meerdere programma’s voor SBS 6, het is gewoon een presentatrice, een bekendheid en ook nog eens een heel lieve nuchtere moeder. Ze weet ook nog hoe het was vóór ze haar centjes met de familie verdiende.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de verwende Maxime Meiland in staat om platzakke tienermoeders te adviseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen