Johan Derksen veegt agenda alvast leeg voor dagelijkse talkshow

Johan Derksen is zijn agenda alvast aan het leegvegen voor de dagelijkse talkshow die hij en zijn VI-collega’s gaan maken op SBS 6. “We proberen mijn tour om te boeken naar de weekenden.”

Johan Derksen © William Rutten

Het grenst bijna aan zekerheid dat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee hun talkshow Veronica Inside gaan inruilen voor een dagelijks programma op SBS 6. Het is immers de enige optie om Johan in huis te houden en daarom maakt John de Mol er achter de schermen behoorlijk wat werk van. Het moet in januari gaan beginnen.

Agenda leegvegen

Een klein probleem is dat Johan volgend jaar de voorstellingen met zijn Johan Derksen Band moet inhalen. “Daar zit ik mooi mee, want nu moeten we in 2022 nóg optreden terwijl ik dan als het goed is dagelijks een programma moet maken op SBS 6. Heb ik weer!”, vertelt hij in De Telegraaf.

Johan wil zijn band niet in de steek laten. “Dus we zijn nu aan het bekijken wat we kunnen omboeken naar de weekenden. Dat kan wel, want dan hoef ik de talkshow niet af te zeggen. Dat zou John de Mol natuurlijk helemaal niks vinden: hij betaalt ons vorstelijk om elke dag televisie te maken, en dan zou ik een beetje gaan lopen hobbyen in de provincie.”

Geruzie om geld

Over dat vorstelijke salaris: hoe zit het met de geruchten over de vermeende ruzie om geld met Wilfred? Albert Verlinde gisteren in Shownieuws: “Ze zijn er nog steeds niet uit, want het gaat om dit moment op geld. Wilfred heeft al een groot contract en die andere twee mannen zeggen: ‘We willen eigenlijk hetzelfde geld als wij hetzelfde zitten te doen als Wilfred elke avond.’”

Johan daarover: “Er moet nog wel wat gebeuren voor het met de talkshow rond is. Er gaat een verhaal rond dat Wilfred René en mij zou hebben genaaid in de onderhandelingen. Dat is absoluut onwaar, maar Wilfred wil wel dat de kou uit de lucht is voor we iets tekenen.”

‘Het zal wel goed komen’

Albert verwacht dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. “Ik heb net nog even met Marc Louwerens, het directeurtje, gebeld en gevraagd of er nog ontwikkelingen zijn. Helaas niet, maar hij houdt ons op de hoogte.”

“Het zal wel goed komen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen