‘Ruzie bij Veronica Inside: Johan en René willen zelfde salaris als Wilfred’

Er is bonje achter de schermen van Veronica Inside: Johan Derksen en René van der Gijp willen namelijk hetzelfde salaris als Wilfred Genee nu ze dagelijks gaan. Dat meldt Dennis Schouten.

Veronica Inside © Helene Wiesenhaan Photography

Dennis Schouten, die jarenlang een boezemvriend was van Wilfred Genee, heeft vernomen dat het ‘hommeles’ is achter de schermen van Veronica Inside. “Het gaat om geld. Iedereen wil nu hetzelfde verdienen nu ze net zo vaak op tv komen. Hetzelfde als Wilfred. Hij verdient nu 1,2 miljoen en de rest verdient ongeveer zes à zeven ton”, zegt hij in RoddelPraat.

Dichtbij het vuur

Het salarisverschil tussen Wilfred en zijn collega’s is ontstaan omdat hij voor Talpa ook nog een dagelijks radioprogramma maakt op Radio Veronica. Volgens radiokenner Patrick Kicken laat hij dat echter vallen als Veronica Inside straks verandert in een dagelijks programma over de actualiteit op SBS 6.

Het is dan ook logisch dat Johan Derksen en René van der Gijp voortaan hetzelfde salaris willen, aldus Dennis. “Ik werd gebeld door iemand dichtbij het vuur en die wilde van mij weten hoeveel Wilfred nou eigenlijk verdient. Hij zei: ‘We zijn ook een beetje aan het kijken wat de rest wil gaan vragen.’”

Wilfred wil meer

Volgens Dennis, die zijn vriendschap met Wilfred verbroken heeft toen hij zijn deelname aan Expeditie Robinson verklapte op de radio, is Wilfred niet helemaal zuiver bezig. “Wat nou wel een smerige streek is van Wilfred: afgelopen maandag liep René naar Wilfred toe en die zei tegen Wilfred: ‘Wat zou ik nou moeten vragen?’”

“Er komen immers nieuwe contracten nu ze van twee naar vijf dagen gaan. Toen zei Wilfred: ‘Nou, met acht ton zit je wel erg goed.’ Terwijl Wilfred zelf nu al op 1,2 zit en naar 1,5 wil. Dus er is nu al hommeles. Ze weten nu van elkaar wat ze ongeveer verdienen en dat Wilfred dit niet helemaal eerlijk uitspeelt. Zelf wil hij ervandoor met een enorme zak geld.”

Johan en René boos

Johan en René hebben Wilfred nu laten vallen als contractonderhandelaar, weet Dennis. “Wilfred deed altijd de onderhandelingen, maar zowel Wilfred als René hebben nu tegen hem gezegd: ‘Dat ga jij niet meer doen.’ Wilfred mag dat niet meer doen. Dat doet nu die Rob Jansen.”

Wie is dat? “Zo’n makelaar, een vriend van René van der Gijp. Die doet nu de onderhandelingen, want ze vertrouwen dat niet meer aan Wilfred toe, die heeft gelogen over wat hij verdient. Hij wil zelf meer verdienen dan de anderen.”

Slim met geld

Waarom wil Wilfred óók meer geld? Dat komt door zijn vrouw Lili, stelt Dennis. “Iedereen wil op zich wel vaker een show, maar Lili niet. Lili vindt het vreselijk als Wilfred vaak van huis is, dus Wilfred moet ook wat aan Lili te bieden hebben, mocht dit mogen van Lili. Anders gaat Lili bij hem weg. Dat is nu het verhaal.”

Jan Roos: “Wat ik heel raar vind is dat Wilfred dus denkt dat hij beter is dan die andere mannen. Dat hij denkt dat hij de show maakt, maar als er iemand vervangbaar is in die hele show, is het Wilfred.”

Dennis: “Het probleem is dat Wilfred de enige is die slim is met geld. Hij heeft ook heel veel appartementen die hij verhuurt en heeft ook een pannenkoekenhuis in Soest. Die verhuurt allemaal dingen.”

Telegraaf

De Telegraaf heeft ook vernomen dat er achter de schermen bij Veronica Inside gedoe is over geld. “Daar is nu op dit ogenblik heel veel over te doen”, zegt journalist Jan Uriot in een video van de krant.

Presentator Pim Sedee daarop: “Dat schijnt, hè?”

Jan: “Ik ga de cijfertjes allemaal niet noemen, maar het gaat over miljoenen.”

RoddelPraat

De bewuste aflevering van RoddelPraat ziet u onderstaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee vindt dat hij meer moet verdienen dan Johan Derksen en René van der Gijp. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen