‘Jan Slagter kan niet tegen kritiek, is heel erg lichtgeraakt’

Jan Slagter kan totaal niet tegen kritiek. De baas van Omroep MAX is zó lichtgeraakt dat hij zich bij de kleinste kritische noot al op de kast laat jagen, zegt Media Inside-ster Marcel van Roosmalen.

Jan Slagter © Roland J Reinders / MAX

Het gaat nu al drie weken op rij over Jan Slagter in de smeuïge mediatalkshow Media Inside. Drie weken geleden werd Jan door presentator Marcel van Roosmalen een volksmenner genoemd, een week later zegde Jan zijn aanstaande optreden in het programma af en afgelopen weekend ging het over Jans lichtgeraaktheid.

Bosje bloemen

Özcan Akyol, die voor Jan het programma Sterren op het Doek presenteert, springt in de meest recente aflevering van Media Inside volledig in de bres voor de MAX-baas. Hij vindt dat Marcel te ver is gegaan door Jans afzegging te onthullen. “Ik vind niet dat je persoonlijke correspondentie moet openbaren.”

Hij trekt partij voor zijn werkgever. “Hij is helemaal niet kinderachtig, ofzo. Als jullie er gewoon even naar toe gaan… Ik kan wel even aanwijzen waar hij zit op het Media Park. Gewoon met een bosje bloemen…”

Met een bosje bloemen naar Jan omdat hij niet tegen een onafhankelijke mening kan. Gelukkig leidt hij slechts een omroep die bejaardenvakanties filmt.

Bespottelijk

Bespottelijk, vindt ook Marcel het. “Kom op zeg, je mag wel een afzegging openbaar maken? Dat is toch geen privécorrespondentie? Je haalt het nu wel heel erg door elkaar. Ik vind eerlijk gezegd dat Jan Slagter ook wel een beetje tegen kritiek moet kunnen. Ik begrijp dat jij allerlei programma’s hebt bij Omroep MAX.”

Özcan: “Eentje.”

Co-host Gijs Groenteman: “Maar wel veel afleveringen.”

Lichtgeraakt

Marcel: “Het is wel zo dat als je wat van Jan Slagter zegt… Ik heb ook ooit in een radiocolumn gezegd dat ik Denkend aan Holland een beetje saai vond en: meteen op de kast! Hij is wel een beetje lichtgeraakt. Je kunt zeggen dat hij dan gaat voor zijn werk, maar ik vind het een beetje overdreven. Maar dat vindt jij ook.”

Özcan glimlachend: “Ja, misschien wel. Maar ik hou wel het gesprek op gang.”

Elitair

Marcel: “Maar wij ook, hè? Het is de ene uitnodiging na de andere. Ik zeg je eerlijk: het is mijn lievelingswens dat Jan Slagter daar op die plek zit. Dan maken we een heel leuke uitzending.”

Özcan: “Ik denk dat hij jou (Gijs, red.) iets te elitair vindt en jou (Marcel, red.) iets te ordinair.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen