Gijs Groenteman reageert op beschuldigingen Albert Verlinde

Gijs Groenteman reageert op de beschuldigingen van Albert Verlinde dat hij een hetze zou voeren tegen Jan Slagter, omdat Gijs’ moeder ooit is ontslagen door Jan. “Dit is geen afrekening!”

Gijs Groenteman © NPO

Het programma Media Inside van Gijs Groenteman heeft zijn pijlen behoorlijk gericht op Omroep MAX-baas Jan Slagter. Terecht ook wel, omdat Jan bij de minste geringste kritiek al stampvoetend over het Media Park begint te lopen. Volgens Albert Verlinde hebben we hier echter te maken met een keiharde afrekening in het televisiemilieu.

Felle kritiek van Albert

Albert wijst erop dat Gijs’ moeder Hanneke Groenteman keihard is ontslagen door Jan toen zij nog presentatrice was van Sterren op het Doek. Volgens hem is dat de enige reden dat Media Inside week in week uit zo gemeen doet over Jan. Hij vindt dat het programma deze vete dan op z’n minst moet benoemen.

Verder verwijt Albert dat Media Inside aan vriendjespolitiek doet en collega’s van BNNVARA de hand boven het hoofd houdt. Behoorlijk hypocriet natuurlijk, omdat Albert en zijn collega-Shownieuws-sterren zelf bijna verstrikt raken in de belangenverstrengeling, maar het lijkt erop dat Albert hier wel een beetje gelijk heeft.

Knuffelen met Khalid & Sophie

Khalid & Sophie, een van de slechtste talkshows die Nederland ooit gehad heeft, wordt namelijk behoorlijk gespaard door de heren van Media Inside. Sterker nog: Gijs en zijn co-host Marcel van Roosmalen zaten daar afgelopen week aan tafel om pannenkoeken te bakken. En knuffelen met Khalid & Sophie is natuurlijk niet goed voor je zogenaamde onafhankelijkheid.

Ook Media Inside-gast Özcan Akyol springt in de VARAgids in de bres voor zijn BNNVARA-collega’s Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. “Dat al die nieuwe talkshows mislukt zijn, behoeft verder geen snedig commentaar. Als iemand op de grond ligt, is het niet chic om er ook nog eens overheen te piesen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Reactie Gijs

Maar goed, wat is de reactie van Gijs? Op het verwijt van vriendjespolitiek reageert hij niet, maar wél op de vermeende hetze tegen Jan. “We hebben het verleden ook een beetje begraven in onze familie. De hele vete met Jan Slagter… Hij was een beetje uit het zicht verdwenen, maar blijkbaar is het één grote afrekening die hier plaatsvindt.”

“Nu was ik eigenlijk helemaal niet per se bezig met een afrekening of het zwartmaken van Omroep MAX of Jan Slagter. Het is meer dat wij hem uitgenodigd hadden voor dit programma, maar hij heeft na het zien van de eerste aflevering afgezegd. Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat Jan nog steeds ontzettend welkom is als gast.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Albert gelijk? Beschermt Media Inside wél de collega's van Khalid & Sophie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen