Beau van Erven Dorens: ‘Waarom ben je aan het liegen, Sonja Bakker?’

Beau van Erven Dorens begrijpt niet waarom Sonja Bakker beweert dat haar bedrijf bestaat uit een team van dertig mensen. “Dat is toch al meteen een leugen die je niet hoeft te maken?”

Beau van Erven Dorens en Sonja Bakker © RTL Boulevard / Shownieuws

Sonja Bakker ligt enorm onder vuur sinds RTL Boulevard twee weken geleden onthulde dat ze allerlei recepten van andere koekenpandiva’s steelt. Ze hoopte dat het relletje voorbij zou waaien en hulde zich in stilzwijgen, maar eergisteren is ze bij Privé alsnog diep door het stof gegaan. Nou ja… Ze heeft een collega voor de bus gegooid.

Keiharde leugens?

Het is volgens Sonja gewoon een of andere medewerker geweest die lekker plagiaat zat te plegen. “We werken in een team met dertig mensen. Tijdens de coronaperiode is het allemaal te makkelijk gegaan. Ik heb er niet goed bovenop gezeten – wat ik normaal dus wel doe.”

Maar is Sonja nog wel te vertrouwen? Of zit de gebotoxte eierkoekenmevrouw hier keihard te liegen? Oud-medewerkers van Sonja die tegen RTL Boulevard uit de school zijn geklapt beweren namelijk dat Sonja haar team zelfs aanmoedigde om recepten te stelen en vervolgens slechts een paar dingetjes aan te passen.

Imperium

Albert Verlinde gisteren als eenmalige gastpresentator van RTL Boulevard: “Ik heb voor deze show zo’n oud-medewerker gesproken. Laten we eerlijk wezen: er gaan al jaren dit soort verhalen over Sonja Bakker. Er zijn al jaren tips bij programma’s binnengekomen dat er iets niet klopt in het ‘imperium’ van mevrouw.”

Er heerst een angstcultuur, zegt Albert. “Die oud-medewerker zegt: ‘We zijn ook bang, want sinds Barry er is… Die is echt wel intimiderend aanwezig en hij bedreigt ook mensen op de werkvloer.’ Dat is al pittig wat daar gebeurt. Die persoon zegt ook: ‘Luister, we zijn gewoon bang inmiddels. Ik ga ook niet vertellen wie ik ben, want ik kom die mensen tegen en dan gaat er misschien iets met me gebeuren.’ Het is echt heel heftig wat hier aan de hand is.”

Beau pakt Sonja aan

Albert wijst erop dat Sonja helemaal geen ‘imperium’ heeft en dat ze liegt over de grootte van haar team. “Ze heeft een team van vijf of zes mensen, want meer zijn het er niet hè?”

Collega Beau van Erven Dorens begrijpt niet waarom Sonja zo erg liegt. “Dat snap ik ook niet. Waarom zeg je dan dat je dertig mensen hebt? Dat is toch al meteen een leugen die je niet hoeft te maken?”

Albert: “Ik denk misschien dat de Lidl die boeken bestelt en dat Sonja zegt: ‘Ja, die boeken kosten zóveel, daar ben ik met dertig man mee bezig.’ Snap je?”

Medelijdenjas

Peter van der Vorst: “Misschien zijn het freelancers die vanuit huis werken ofzo.”

Albert: “Dat is de positieve noot die Peter er altijd in gooit, maar ik denk dat ze iets naar buiten toe pretendeert te zijn wat niet meer is. Dat hoeft ook niet, hè? Je hoeft niet per se met 30 man te zitten, maar dat maakt je belangrijker.”

“Wat ik dan niet begrijp is dat je dan ook weer moet zeggen dat je bedreigd wordt. Dan denk ik: wees dan zo stoer, bied je excuses aan, maar trek niet meteen de medelijdenjas aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begint u het idee te krijgen dat Sonja Bakker een fantast is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen