Albert Verlinde bikkelhard: ‘Sophie Hilbrand is een matennaaier’

Albert Verlinde denkt dat de talkshow Khalid & Sophie met een groter imagoprobleem kampt dan de presentator van de concurrerende talkshow HLF8: Johnny de Mol. “Sophie is een matennaaier.”

Albert Verlinde en Sophie Hilbrand © SBS, NPO

Nederland is twee nieuwe vroege talkshows rijker: Khalid & Sophie op NPO 1en HLF8 op SBS 6. Presentatoren Khalid Kasem en Sophie Hilbrand liggen onder vuur omdat hij geen ervaring heeft en zij haar collega’s van De Vooravond heeft bedonderd, terwijl Johnny de Mol nog altijd in een rechtszaak is verwikkeld met zijn ex Shima Kaes.

Matennaaier

Het is volgens Albert Verlinde heel slim dat Johnny niet hoog van de toren heeft geblazen over HLF8. “Je ziet dat bij Johnny vooraf de verwachtingen zijn getemperd. Bijna geen interviews erover. Ook zelf niet van: ‘We gaan fantastische dingen doen!'”, zegt hij in Shownieuws op SBS 6.

Het imagoprobleem van Khalid & Sophie is veel groter, aldus Albert. “Bij BNNVARA is Sophie een beetje de matennaaier, hè? Want die heeft haar baan gekregen doordat die twee anderen ontslagen werden. En die Khalid – en dat moet je nooit doen – is van tevoren op een podium gezet alsof hij de tweede Matthijs was en dat kan nooit in een weekje.”

Slinkse Sophie

De reden dat Albert de door hem gehate Sophie (ze luisterde hem ooit stiekem thuis af, red.) een matennaaier noemt, is omdat ze achter de rug van Fidan Ekiz en Renze Klamer met BNNVARA heeft bekokstoofd hoe ze hen van de buis zouden kunnen kegelen. Hun talkshow De Vooravond is nu vervangen door Khalid & Sophie.

Het is een waardeloze talkshow, vindt Albert. “Ik weet niet wat de filosofie en strategie is van BNNVARA in die talkshowoorlog, maar het lijkt eigenlijk alsof ze de kijker totaal willen afschrikken. Nee, serieus. Vanavond bijvoorbeeld. Je weet dat er om half acht een andere talkshow begint. Dan leert een televisiewet je van: nou, dan gaan we teasen.”

Sander vs Guus

“En dan teasen ze met Sander Schimmelpenninck die voor het goede doel iets gaat doen”, vervolgt Albert. “Ga je daar nou op zitten wachten terwijl Guus Meeuwis aan de andere kant bij Johnny zit?”

“Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt de komende tijd. Ik denk dat er bij BNNVARA echt wel paniek is op dit moment. Voor het eerst hebben ze er vanavond ook meer publiek bijgegooid. Dat is ook het onderscheid wat je bij Johnny zag, dat er ineens weer gezellig publiek omheen zat.”

Ingestort

Toen Albert zijn uitspraken deed was nog niet bekend dat Johnny’s talkshow is ingestort. Hij was gisterenavond laat nog heel erg hoopvol.

“Het wordt spannend de komende tijd. We gaan de kijkcijfers volgen, maar het ziet er verrassend goed uit. Dat is het toch, want iedereen dacht toch: dat gaat weer niks worden daar bij SBS, maar het ziet er best hoopvol uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen