Flinke domper voor First Dates: maître Sergio stopt ermee

Een flinke domper voor First Dates. Een van de smaakmakers van het programma, maître Sergio Vyent, stopt er plotseling mee. Hij verkiest een theatertour boven deze datingshow.

Sergio Vyent © Annemieke van der Togt

Het team van First Dates is eigenlijk al vanaf de eerste aflevering precies hetzelfde: maître Sergio Vyent ontvangt de gasten en de man achter de bar is Victor Abeln. Per 2022 gaat het programma van NPO 3 er echter heel anders uitzien, want in die serie afleveringen zal Sergio níet zijn opwachting maken.

Sergio stopt ermee

Sergio vertelt aan NU.nl dat de opnames daarvoor gelijktijdig plaatsvinden met zijn Frank Sinatra-theatertour en daarin kan hij natuurlijk meer zijn creatieve ei kwijt dan in First Dates. “In november ga ik een theatertour doen met Jim Bakkum en helaas past dat niet in mijn agenda met de nieuwe opnames van First Dates, die dan ook plaatsvinden.”

Het is aan BNNVARA of ze hem daarna nog terug willen hebben, aldus Sergio. “Ik wil heel graag met Jim het theater in. Die twintig shows stonden al vast. We zien daarna wel hoe het gaat, maar ik sta er wel voor open om terug te keren.”

BNNVARA teleurgesteld

BNNVARA bevestigt het nieuws aan NU.nl en is erg teleurgesteld. “Het is heel jammer, we moeten nu noodgedwongen op zoek naar een nieuwe maître. Hij en Victor zijn de gezichten van First Dates en hebben het programma mede groot gemaakt.”

“We moeten nu op zoek naar een nieuwe maître voor het seizoen dat vanaf begin volgend jaar te zien zal zijn. Als we daarna weer een nieuw seizoen mogen maken, liggen alle opties open. Hoe we dan verdergaan en met welke maître, is op dit moment nog niet te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

First Dates voor het eerst zonder maître Sergio. Is hij niet belangrijk genoeg om de opnames op te schuiven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen