Albert Verlinde: ‘Hoe kunnen Sophie en Filemon dit doen?’

Foto: Kastermans FotografieAlbert Verlinde heeft in verschillende radio-interviews emotioneel gereageerd op het feit dat BNN hem afluisterde. “Nu begin ik weer rustiger te worden, maar ik werd vannacht weer om vier uur wakker als je alles gaat terughalen“, zegt hij op Q-Music. Hij is vooral teleurgesteld in zijn tv-collega’s. Op Radio 538: “Hoe kunnen Sophie en Filemon dit ook doen? Ik snap dit echt niet. Je gaat toch niet een microfoon in iemands huis plaatsen? Ik begrijp niet dat ze dit willens en wetens gedaan hebben.”

De presentator van RTL Boulevard is erg geschrokken van het feit dat Sophie Hilbrand hem een trofee uitreikte, waar afluisterapparatuur in zat. “Het hakt er echt ongelofelijk in“, zei hij in de radioshow van Giel Beelen. “Ik ben er echt emotioneel onder. Gisteren heeft de directeur van RTL met de adjunct-directeur van BNN gebeld om zijn ongenoegen te uiten. Hij zei: ‘Ja, het was niet constant hoor, maar alleen als er werd ingebeld’. Sorry, ik voel me echt een slachtoffer. Ik voel me echt aangerand. Ik vind het buitengewoon vreemd dat BNN op deze manier reageert en dat ik zelfs naar een kort geding toe moet.”

Verlinde is blij met de steun van Tweede Kamerlid Joop Atsma. “Joop Atsma van het CDA heeft gisterenavond aan drie ministeries vragen gestuurd over deze zaken. Naar mijn weten is dat nog nooit gebeurd bij een onderwerp van RTL Boulevard. Ik ben er helemaal kapot van. Dit is gewoon niet leuk meer. Ik vind het schandalig dat ik mijn eigen privacy via een rechter moet terughalen bij een omroep. Die strafzaak blijft staan tegen Sophie, Filemon en BNN.”

Op de woensdag dat Sophie Hilbrand de troffee uitreikte, had zij nog een lang interview met Albert Verlinde gedaan. “Sophie heeft mij geïnterviewd voor Radio 1. Het was een één uur durend gesprek geweest. Toen had ze laat maar zeggen haar Clairy Polak-pet op. Ze loopt naar buiten, zet haar andere pet op, overhandigt mij een prijs en geeft mij vervolgens stiekem een microfoon mee naar huis. Volgens de grondwet mag dit niet“, aldus Verlinde op Radio 538.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen