Willeke Alberti zit er doorheen na woeste reacties: ‘Kapot in bed’

Willeke Alberti zit er helemaal doorheen nu ze in een mediastorm is terechtgekomen. De zangeres heeft woeste reacties uitgelokt met haar uitspraken over ongevaccineerden. “Ze ligt kapot in bed.”

Willeke Alberti © EO

Het was een gewaagd interview dat Willeke Alberti heeft gegeven aan De Telegraaf: ze geeft daarin namelijk onomwonden aan dat ze niet meer wil omgaan met mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Daarmee heeft de zangeres zóveel woede opgewekt dat ze gisteren zelfs even trending was op Twitter.

Emoties lopen hoog op

Showkenner Albert Verlinde denkt dat het onverstandig is van Willeke, zegt hij in Shownieuws. “Op de voorpagina stond heel groot iets van: ‘Niet vaccineren is dom.’ Zo’n soort zin was het ongeveer. We hebben het hier vaak met artiesten over, want over corona moet je eigenlijk niets zeggen. Zeker als artiest niet. Het is ingewikkeld.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “De emoties lopen ongelooflijk snel en hoog op.”

Wat wilde Willeke?

Albert heeft even gebeld met Willeke. “Die arme Willeke dacht alleen maar: ik heb een leuk verhaal verteld dat ik corona gehad heb, het was een mooi interview… Wat ze eigenlijk wilde zeggen is dat we weer met z’n allen open willen, zij zich heeft laten vaccineren en dat ze haar omgeving in de gaten houdt of mensen wel gevaccineerd zijn.”

Haar uitspraken over ongevaccineerde mensen werden er echter uitgelicht. “En ze kreeg toch een hoop bagger over zich heen vandaag. Echt de ene ellende na de andere.”

Kapot in bed

Het doet Willeke heel erg veel. “Ze lag echt kapot in bed vanavond. Ze geeft niemand de schuld, ook niet de interviewer, zegt ze. Ze heeft Jan Uriot die het verhaal gemaakt heeft nog gebeld en gezegd: ‘Jij kunt er ook niks aan doen.'”

“Maar ze was gewoon helemaal kapot. Ze werd helemaal gek van de zurigheid. Ze heeft een pittig dagje gehad.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er te fel is gereageerd op Willeke Alberti?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen