Louis van Gaal weigert interview met Veronica-ster Hélène Hendriks

Louis van Gaal weigert een-op-een-interviews met Hélène Hendriks, omdat zij voor Veronica Inside werkt. Ze mocht hem gisteren wel vragen stellen tijdens zijn langverwachte persconferentie.

Hélène Hendriks en Louis van Gaal © Veronica

Het is eindelijk zo ver: Louis van Gaal is voor de derde keer bondscoach. Hij gaf gisteren een uitgebreide persconferentie, waar Hélène Hendriks bij aanwezig was. “We kregen echt precies wat we hadden gehoopt: Louis die gewoon heerlijk zichzelf is”, vertelt ze in een filmpje op de website van Veronica Inside.

Louis weigert Hélène

Heeft Hélène wat kunnen vragen? “Ik heb twee vragen kunnen stellen tijdens de persconferentie. Ik krijg geen een-op-een met Louis van Gaal. Dat heeft te maken met dat hij eigenlijk helemaal niets te maken wil hebben met Veronica Inside, wat ik ook wel een klein beetje begrijp natuurlijk, want hij is vaak genoeg door de mangel gehaald.”

Louis zat behoorlijk cynisch achter zijn tafel tijdens de persconferentie: “Ja, het is weer een nieuwe kennismaking met m’n vrienden van de media. Het is toch wat, hè, dat ik hier weer zit voor de derde keer?”

Opvolger Kraay

Jarenlang stuurde SBS verslaggever Hans Kraay af op Louis, maar nu gaat Hélène dat doen. “Hans Kraay en Louis van Gaal hebben natuurlijk een bijzondere band, dat was een beetje een haat-liefdeverhouding. Daar zat altijd spanning in die interviews. Persoonlijk vond ik dat heel erg leuk.”

Wat vindt Hans ervan? “Hans zegt: ‘Het is misschien maar goed ook dat ik die interviews niet meer doe, want anders wordt het zo’n herhaling. Het was leuk, het is klaar en nu komt er een andere fase.'”

Respect

Hélène heeft geen moeite met Louis. “Ik vind het altijd heel erg leuk om hem te interviewen, omdat je altijd iets krijgt. Natuurlijk: je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar aan de andere kant is hij iemand die wel ontzettend veel heeft bereikt. Daar hoef je geen ontzag voor te hebben, wel respect uiteraard.”

Ze hoopt hem uiteindelijk toch te mogen interviewen. “Hij is ook iemand die goed luistert naar je vragen en daar ook bewust op antwoordt.”

Fragment

Hélène over Louis:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen