Televizier zet boycot door, RoddelPraat naar de rechter

Televizier houdt vast aan het uitsluiten van RoddelPraat. Het programma mag niet meedingen naar de prijs voor beste online programma en daarom stappen de presentatoren naar de rechter.

Jan Roos en Dennis Schouten © RoddelPraat

Presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten hadden Televizier tot vanavond 18.00 uur de tijd gegeven om hun programma RoddelPraat alsnog terug op de nominatielijst te zetten. Daar heeft de tv-gids niet voor gekozen: die heeft RoddelPraat in het midden van de verkiezing plotseling van de lijst gehaald, omdat ze dat programma te grof vinden.

Stomkoppen

Hoewel de Televizier-Ster voor de beste online videoserie een publieksprijs is, bepaalt Televizier voortaan kennelijk wel alvast voor het publiek welke programma’s moreel verantwoord zijn en welke niet. Het komt de hoofdredactie op behoorlijk wat kritiek te staan: onder meer RTL Boulevard en Shownieuws hebben forse kritiek geuit.

Televizier kreeg een kans van RoddelPraat om zijn censuurpoging te herstellen, maar ziet daarvan af. Daarom stappen Jan en Dennis naar de rechter. “Wat zijn het toch een stomkoppen. Bij het lezen van de sommatiebrief van onze advocaat wist een minder valide chimpansee nog dat het een verloren zaak is”, schrijft Jan.

Kansloos

Volgens Jan is Televizier volstrekt kansloos. “Je eigen reglementen met voeten treden en iemand op de dag van de stemgang eruit mieteren. Echt veel corrupter kan het niet. Maar goed, we staan niet, zoals gevraagd, om 18 uur weer op een verkiesbare plek. Er volgt dus nu een kort geding.”

Wat eisen de heren? “We eisen dat we weer op de lijst komen en dat het stemmen voor de online serie over moet worden gedaan.”

Spijt

Jan denkt dat Televizier nog spijt krijgt. “Dan zien we elkaar wel in de rechtbank. Jullie maken het alleen maar erger voor jezelf.”

“Heel Nederland staat achter ons, je doet onrechtmatige dingen tijdens de verkiezingen dus die prijs slaat nergens meer op, je reputatie is aan gort, de winnaar zal nooit echt de winnaar zijn als wij niet meedoen en jullie hebben ons extra op de kaart gezet. Wat een enorme prutsers. Hahahahahaha.”

Televizier zwijgt tegen de media al dagen over deze kwestie.

Fragment

RoddelPraat over de Televizier-boycot ziet u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen