Humberto Tan: ‘Dionne Stax heeft me niet de kop gekost’

Humberto Tan ‘weet zeker’ dat Dionne Stax niet tot de ondergang van RTL Late Night heeft geleid. Het lag volgens de presentator aan heel veel dingen, maar niet aan zijn affaire met de NPO-ster.

Humberto Tan en Dionne Stax © RTL / Roland Reinders

Het was in 2017 een behoorlijke shock voor veel mensen: Humberto Tan had altijd het imago van de gevierde familieman, maar plotseling bleek hij zijn vrouw Ineke stiekem te bedonderen met NPO-gezicht Dionne Stax. Het leverde een bizarre situatie op: niet alleen Humberto zweeg de affaire dood, maar ook de collega’s van RTL Boulevard hielden de kaken op elkaar.

Ondergang RTL Late Night

Het leverde enorme butsen op in het imago van Humberto én RTL. In de tv-wereld draait immers alles om de gunfactor en als tv-journalist speelt ook je betrouwbaarheid een grote rol. Na het uitlekken van de affaire met Dionne, stortten de kijkcijfers van RTL Late Night plotseling in. En niet zo’n beetje ook.

Humberto heeft zich nooit herkend in het beeld dat de ondergang van RTL Late Night – het programma werd in 2018 van de buis gehaald – te maken had met zijn affaire met Dionne. En ook als hij daar vandaag in Volkskrant Magazine naar gevraagd wordt, houdt de presentator voet bij stuk.

Affaire met Dionne Stax

Een interviewster van de Volkskrant vraagt Humberto op de man af: “Denk jij dat de affaire met Dionne Stax jou als presentator de kop heeft gekost?”

Hij antwoordt daarop ‘fel’, schrijft de krant. “Nee, nee. Dat weet ik echt zeker: dat speelde totaal geen rol. Het was een opeenstapeling van factoren waardoor het niet meer liep, ik kan daar wel uren over praten.”

Humberto’s analyse

Waar lag het dan wél aan? “De kijkcijfers liepen al een tijd terug, en dat had met allerlei dingen te maken. Ik denk dat we scherper hadden moeten evalueren, veranderingen in de programmering hadden moeten doorvoeren. En misschien was het na vijf jaar ook wel gewoon op.”

Belangrijker voor Humberto is dat het uiteindelijk is goedgekomen met zijn bedrogen vrouw Ineke. “We zijn nooit echt ver uit elkaar geweest, maar gesprekken hebben wel geholpen. Ik denk dat het belangrijk is dat je echt weet wat je aan elkaar hebt, los van wat de buitenwereld allemaal vindt en oordeelt.”

Volkskrant

Wat heeft hij aan Ineke? “Dat ga ik jou niet vertellen. Maar echt heel, heel veel. Ineke is een sterke en lieve vrouw, en ik wist dat we met elkaar aan de slag moesten.”

Een groot interview met Humberto Tan kunt u dit weekend lezen in Volkskrant Magazine. U kunt het vraaggesprek ook terugvinden op de website van de krant of via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Humberto's overspel een rol speelde in de ondergang van RTL Late Night?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen