Angela de Jong gaat niet over Jaïr Ferwerda heen walsen

Jaïr Ferwerda kan opgelucht ademhalen. De gevreesde opinievrouw Angela de Jong is niet van plan om een meedogenloze column over zijn flink bekritiseerde programma Hai Society te schrijven.

Jaïr Ferwerda en Angela de Jong © RTL, NPO

Het is voor Jaïr Ferwerda ongetwijfeld een andere zomer geworden dan hij had gehoopt. Hij had bij zijn overstap naar RTL bedongen dat hij een eigen programma moest krijgen, maar het resultaat – Hai Society – wordt niet bepaald omarmd. Veel mensen vinden het een vreselijk programma en dan vooral door de presentator van dienst.

Door de mangel

Jaïr is flink door de mangel gehaald. Niet alleen door René van der Gijp, maar ook door Privé-sterjournalist Jan Uriot en afgelopen zondag nog door Promenade. Het satirische programma had een compilatie gemaakt waarop Jaïr nogal onbenullig overkomt en daar werd door BN’ers hartelijk om gelachen.

Manuel Venderbos in de AD Mediapodcast tegen de gevreesde Angela de Jong: “Moeten we het daar nog over hebben of is het al eer genoeg dat hij met al die fragmenten voorbijkwam?”

Angela spaart Jaïr

Gelukkig voor Jaïr heeft Angela besloten om hem te sparen. “Die is al zo neergesabeld dat ik denk dat hij zelf ook wel weet dat hij niet het beste programma maakt.”

AD-collega Marcus den Blanken: “Hij werd in Promenade natuurlijk wel perfect neergezet. Elke keer als er wat gezegd werd, herhaalde hij de laatste paar woorden.”

Glamourland

Angela: “Dat vind ik nog niet eens het ergste. Er staat voor heel veel kijkers nog iets heel groots uit het verleden bij, namelijk Glamourland. En dan heb je ook nog Ivo Niehe, die het ook al honderd keer gedaan heeft. Hij is daar heer en meester in. Dan moet je het niet meer proberen. Hij moet het gewoon lekker houden bij het Binnenhof, daar vind ik hem echt heel erg leuk.”

Marcus: “Het is toch prima dat hij vier afleveringen heeft geprobeerd, van: werkt het of werkt het niet?”

Angela: “Dat vind ik ook. Prima, daarom. Voor 600.000 kijkers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Hai Society afbreuk doet aan de status van Jaïr Ferwerda?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen